Πάτρα: Με επιτυχία η παράσταση "Δείπνο Ηλιθίων" - ΦΩΤΟ

από τη θεατρική ομάδα «ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ»

Η θεατρική ομάδα «ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών παρουσίασε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 και στο κατάμεστο από κόσμο όμορφο υπαίθριο θεατράκι της Κρήνης,  την παράσταση με τίτλο «Δείπνο Ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρσε σκηνοθεσία Γιάννη Βλάχου. 

Η αλαζονεία, η κακοήθεια, η δημιουργία στερεότυπων απέναντι στις διαφορετικές συμπεριφορές και προτιμήσεις αλλά και ο ρατσισμός, θίχτηκαν έξυπνα μέσα από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και τη δράση των ηρώων της παράστασης. Όμως, η τελική ανατροπή και τιμωρία των παραπάνω συμπεριφορών, αποτέλεσαν πολύτιμη τροφή για συλλογική σκέψη των θεατών της αφού στην παντοδυναμία της υπεροχής, οι ρόλοι του θύτη και του θύματος δεν είναι ποτέ ρεζερβέ και όλοι μας αναγκαζόμαστε  να καθίσουμε και στα δύο τραπέζια...

Σημαίνοντα πρόσωπα από το χώρο του πολιτισμού καθώς και το θεατρικό κοινό της περιοχής αλλά και της Πάτρας, χειροκρότησαν θερμά και επιβράβευσαν για άλλη μια φορά την θεατρική ομάδα «Ήθος Ποιεί» για τη ζωντάνια, το κέφι, το χιούμορ αλλά και την υποκριτική της άνεση επί σκηνής, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα για το μέλλον της ερασιτεχνικής δημιουργίας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι με επιτυχία ο Σύλλογος Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης "Ο Άγιος Αθανάσιος" αλλά και της μόνιμης πλέον συνεργασίας  με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεύκας Πατρών και τη θεατρική του Ομάδα «Ήθος Ποιεί». 

Στην παράσταση έπαιξαν οι: Χρήστος Γιαχαλής, Αλεξάνδρα Χρήστου, Νίκος Γασπαρινάτος, Χρήστος Σαλαμούρας, Δημήτρης Σουλελές, Φωτεινή Τσαμπάκαι Δημήτρης Μπάντιος.

1.jpg

2.jpg

4.jpg

Διαβάστε επίσης