Υπουγείο Υγείας: Παραιτήθηκαν και οι τρεις γενικοί γραμματείς

Μετά την πρώτη αποχώρηση του Σταμάτη Βαρδαρού, την παραίτησή τους υπέβαλαν στον υπουργό Υγείας και οι άλλοι δύο γενικοί γραμματείς, Γιώργος Γιαννόπουλος και Γιάννης Μπασκόζος.

Υπακούοντας στην εντολή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας Ξανθού-Πολάκη, που κάλεσε με επιστολή της όλα τα στελέχη που διόρισε να παραιτηθούν -με εξαίρεση όσους έχουν διορισθεί μέσω επίσημης διαδικασίας- οι δύο γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος και Γιάννης Μπασκόζος, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση, του τρίτου γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Σταμάτη Βαρδαρού.

Δείτε επίσης: Την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός

Οι "δελφίνοι" για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων

Να σημειωθεί ότι οι τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων αποτελούν καθαρά κομματική απόφαση, ενώ στα ονόματα που ακούγονται για την αντικατάσταση των απερχόμενων, επικρατέστερο είναι αυτό του Πασχάλη Μπουχώρη, στελέχους από την ιδιωτική αγορά (Υγεία-ΙΑΣΩ), ο οποίος είχε διατελέσει και στο παρελθόν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας επί υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη (2004-2006).

Στο τραπέζι έχει "πέσει" και το όνομα του Μπάμπη Καραθάνου, πρώην συμβούλου των υπουργών Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη. Ο τελευταίος, όμως, έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να αναλάβει το τιμόνι του ΕΟΦ, καθώς έχει κάνει σπουδές στον τομέα του φαρμάκου.

Διαβάστε επίσης