10 συμβουλές επιτυχίας από τον Ντόναλντ Τραμπ

O Ντόναλντ Τραμπ είναι σίγουρα ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος στην ιστορία των Η.Π.Α., καθώς του έχει ασκηθεί έντονη κριτική για τις ακραίες για πολλούς απόψεις του και συχνά τον έχουν συγκρίνει με τον προκάτοχο του, Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο, ο οποίος κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 1987 έγραψε το βιβλίο “The Art of the Deal”, στο οποίο περιλαμβάνονται δεκάδες σελίδες με ανεκτίμητες συμβουλές για μια επιτυχημένη καριέρα και επιχείρηση.

Διάβαστε παρακάτω 10 συμβουλές επιτυχίας από τον Ντόναλντ Τραμπ

1.”Φτιάξτε την τύχη σου μόνος σου”

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι πιστεύει στην τύχη και ότι μερικοί άνθρωποι είναι πιο τυχεροί από άλλους. Ωστόσο, ανέφερε ότι όσο πιο περισσότερο εργάζεται ένα άτομο, τόσο πιο τυχερό γίνεται. Πιστεύει ότι ένα άτομο μπορεί να προσελκύσει την τύχη μέσα από σκληρή δουλειά.

2. “Μην το κάνεις για τα χρήματα”

Έχει δηλώσει ότι κάνει ό, τι κάνει μόνο και μόνο επειδή το αγαπά. Πιστεύει ότι κερδίζει χρήματα απλώς και μόνο επειδή δεν είναι ο μοναδικός σκοπός του όταν αναλαμβάνει ένα project. ‘Έχει αναφέρει επανειλημμένα ότι αγαπά το real estate και την κατασκευή υποδομών που θα γίνουν σπουδαία κτίρια, και ότι εάν δεν απολάμβανε την δουλειά του, δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένος.

3. “Ποτέ μην συμβιβάζεσαι”

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι άνθρωποι συμβιβάζονται με την μετριότητα λόγω της τεμπελιάς τους. Όταν οι άνθρωποι ξεκινούν κάτι, αλλά δεν θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα ή δεν καταβάλλουν παραπάνω προσπάθεια, δεν πετυχαίνουν. Καταλήγουν να λένε ότι είναι εντάξει και έτσι, και φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ σπουδαίο.

4. “Να έχεις εμμονή με αυτό που κάνεις”

Είναι μια συμβουλή που έχουμε ακούσει συχνά και ομολογουμένως είναι και η πιο σωστή για κάποιον που θέλει να πετύχει. Σύμφωνα με τον Τραμπ: “Το κλειδί της επιτυχίας είναι η απόλυτη συγκέντρωση. Η εμμονή είναι ένα χαρακτηριστικό πολλών μεγάλων επιχειρηματίων. Δεν θα σε οδηγήσει αναγκαστικά σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, αλλά θα καταφέρεις αυτό που θέλεις.”

5. “Η νίκη είναι το παν. Δεν υπάρχουν βραβεία συμμετοχής στον πραγματικό κόσμο.”

Η νέα γενιά είναι προετοιμασμένη και συμβιβασμένη με την αποτυχία. Αυτό συμβαίνει επειδή από μικρούς μας μαθαίνουν ότι δεν έχει σημασία τόσο η νίκη, όσο η συμμετοχή, με αποτέλεσμα να θεωρούμε την αποτυχία μέρος του παιχνιδιού. Αυτό ισχύει μεν, όμως ένας καλός επιχειρηματίας πρέπει να στοχεύει πάντα στην επιτυχία, ακόμα και όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

6. “Τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σου δε θα αρέσουν σε όλους”

Όπως όλοι γνωρίζουμε, κανείς δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Πρόεδρος της Αμερικής, ο οποίος όπως έδειξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δεν αναλώθηκε στο να κερδίσει τη συμπάθεια και την εύνοια όλων των Αμερικανών πολιτών, αλλά έμεινε στις αρχικές του απόψεις και στόχευσε στις ψήφους των ανθρώπων που εξ αρχής γνώριζαν το έργο του και τον υποστήριξαν.

Το ίδιο ισχύει και στον επιχειρηματικό κόσμο. Όσο επιτυχημένη και να είναι μια επιχείρηση, πάντα θα υπάρχουν οι πολέμιοι. Ως επιχειρηματίας δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι δεν αρέσεις σε λίγους, αλλά ότι αρέσεις σε πολλούς και να κάνεις το καλύτερο για να τους κρατήσεις κοντά σου. Αν προσπαθείς να αρέσεις σε όλους, αργά ή γρήγορα θα χάσεις το παιχνίδι.

7. “Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί της επιτυχίας.”

Όσα προσόντα και αν έχεις, αν δεν έχεις πίστη στον εαυτό σου, το πιθανότερο είναι να αποτύχεις. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της αποτυχίας, ωστόσο πρέπει να μείνεις προσηλωμένος στους στόχους σου.

Ο Τραμπ έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και πολλοί τον χαρακτηρίζουν αλαζόνα, όμως αυτό το χαρακτηριστικό το, σε συνδυασμό με τις ικανότητές του, τον οδήγησε στην κορυφή. Εξάλλου, δείχνοντας αυτοπεποίθηση είσαι ήδη κερδισμένος και δε χρειάζεται να παίρνεις από τρίτους την επιβεβαίωση.

8. “Βάλε την επωνυμία σου στο παιχνίδι”

Μετά την ποιότητα, το σημαντικότερο συστατικό για την επιτυχία της επιχείρησης σου είναι η επωνυμία της. Βρες ένα όνομα με απήχηση στο κοινό και χρησιμοποίησε το. Βάλε την επωνυμία στα προϊόντα που παράγεις, φτιάξε έξυπνα σλόγκαν και επένδυσε στη διαφήμιση της επιχείρησης σου. Πρέπει να γίνεις γνωστός στον κόσμο, για να φτάσεις στην κορυφή.

9. “Εμπιστεύσου το ένστικτό σου”

“Δεν προσλαμβάνω πολλούς αναλυτές και δεν εμπιστεύομαι φανταχτερές έρευνες marketing. Κάνω την δικιά μου έρευνα και βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα”.

10. “Χαλάρωσε”

Παλιότερα ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι: “Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονται από τον τρόπο που δουλεύω. Δεν κουβαλάω ποτε χαρτοφύλακα. Προσπαθώ να μην προγραμματίζω πάρα πολλά ραντεβού. Αφήνω την πόρτα του γραφείου μου πάντα ανοιχτή. Δεν μπορείς να είσαι πολύ δημιουργικός εάν ακολουθείς ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα και τηρείς τα πάντα κάτα γράμμα. Προτιμώ να πηγαίνω καθημερινά στην δουλειά και να βλέπω τι αναπτύσσεται. Δεν υπάρχει μια τυπική εβδομάδα στην ζωή μου.”

Διαβάστε επίσης