Απογευματινοβραδινό συναπάντημα με την Κοινο_Τοπία για μπάνιο και φαγητό

στο γιαλό γιαλό

Τη βραδιά της Πανσελήνου του Ιουλίου τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.grδιάλεξαν για ένα καλοκαιρινό συναπάντημα.

Στο ξεχωριστό γιαλό γιαλό δίπλα στο κύμα που και άλλες φορές έχει φιλοξενήσει εκδηλώσεις του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα απογευματινό μπάνιο, να δροσιστούν με ένα χυμό και μετά αν θέλουν να γευτούν εδέσματα από το μενού του καταστήματος εστίασης. Και όλα αυτά την Τετάρτη 17 Ιουλίου από τις 7.30μμ και για όσο θέλει ο καθένας.

Η συμμετοχή σας καλό είναι να δηλωθεί για να διευκολυνθεί η προετοιμασία του καταστήματος και για να κρατηθούν θέσεις. Για πληροφορίες-κρατήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2615.002009, στο [email protected] ή στη γραμματεία της οργάνωσης η οποία λειτουργεί τον Ιούλιο κάθε Πέμπτη 7-9μμ Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου).

Το κατάστημα εστίασης γιαλό-γιαλό βρίσκεται Αλ. Δεσποτοπούλου προς το τέρμα Βραχναιίκων (σταθμός ναυαγοσωστών). Για όσους ρομαντικούς θα ήθελαν να απολαύσουν τη δύση του ηλίου θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 8.45μμ

Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η Σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή ολόκληρο το στραμμένο προς τη Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος. Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από το μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό. Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Αυτό αποδεικνύει πως η Σελήνη στη φάση αυτή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης απ' ό,τι ο Ήλιος, και όταν τα τρία αυτά σώματα βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή, ή μάλλον όσο πλησιέστερα στη γραμμή αυτή είναι δυνατό. Στην αστρονομική «γλώσσα» λέμε ότι ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε συζυγία και πιο συγκεκριμένα σε αντίθεση. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπως φαίνεται από τους παρατηρητές πάνω στη Γη, το ημισφαίριο του φεγγαριού που βλέπει τη Γη φωτίζεται πλήρως από τον Ήλιο και εμφανίζεται στρογγυλό. Κατά τη φάση της πανσελήνου, η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, που δεν είναι ποτέ ορατή από τη Γη, είναι τελείως σκοτεινή (έχει νύχτα). Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Επειδή ένας συνοδικός μήνας διαρκεί περίπου 29,53 γήινες ημέρες, η πανσέληνος «πέφτει» είτε τη 14η είτε τη 15η μέρα του σεληνιακού μήνα σε εκείνα τα ημερολόγια που αρχίζουν τον καινούργιο μήνα με τη φάση της Νέας Σελήνης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ