Για 5 ψήφους εκτός Βουλής ο Παναγιώτης Κουρουμπλής- Του παίρνει την έδρα ο Παπαχριστόπουλος

Μεγάλη απογοήτευση έχει καταλάβει τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε ευρωβουλευτής, ούτε βουλευτής στις εθνικές εκλογές 2019.

Και μάλιστα όχι μόνο δεν κατάφερε να βγει βουλευτής, αν και θεωρούνταν φοβορί, αλλά έχασε για μόλις 5 ψήφους από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παίρνει 13.684 σταυρούς, ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παίρνει 13.689, διαφορά δηλαδή μόλις 5 σταυρών, που πιθανώς να οδηγήσει και σε επανακαταμέτρηση των ψήφων από το Πρωτοδικείο.

Στον Δυτικό τομέα της β Περιφέρειας Αττικής πρώτος σε σταυρούς βουλευτής έρχεται ο Γιάννης Δραγασάκης με 25.586 σταυρούς, ακολουθεί ο Δημήτρης Βίτσας με 23.370 ψήφους, η Χαρά Καφαντάρη με 14.166 και μετά έρχεται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Η ερμηνεία που δίνουν οι πρώην συνάδελφοι του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την αποτυχία του, έχει να κάνει με την παλαιοκομματική προεκλογική εκστρατεία που έκανε, τις επαφές με τους Ιερωμένους και κυρίως το ραντεβού του με τον Μητροπολίτη Αιγαλείας Αμβρόσιο, που τον αποξένωσε από το εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε επίσης