Νικηφόρο το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ, 1-0 την Γκόρνικ

Το πρώτο της φιλικό ενόψει της νέας σεζόν έδωσε η ΑΕΚ, που επικράτησε 1-0 της Γκόρνικ Ζάμπρζε στο Κίελτσε. Το γκολ πέτυχε ο Μάρκο Λιβάγια στο 53΄ από πάσα του Κλωναρίδη.

Ήταν το πρώτο τεστ για την ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να παρουσιάσει κάποια στοιχεία της φιλοσοφίας του στο γήπεδο. Δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, είχε όμως και αρκετά ατομικά λάθη, τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Πολωνοί και στο 56΄ είχαν δοκάρι με τον Χιμένεθ.

Με πρόβλημα αποχώρησε στο 20λεπτο ο Γιώργος Γιακουμάκης, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή, ενώ στο 31΄ αντικαταστάθηκε και ο Τσίκο Ζεράλντες, που δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από αντίπαλο.

Ο Καρντόσο χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους παίκτες (εκτός έμειναν οι τραυματίες Τσιγκρίνσκι, Λόπες), ενώ κάποιοι έπαιξαν... δύο φορές, ο Κρίστιτσιτς και ο Παουλίνιο.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντοσο): Αθανασιάδης (46΄ Τσιντώτας, 67΄ Μπάρκας), Παουλίνιο (46΄ Σταμούλης, 86΄ Παουλίνιο), Οικονόμου, Βράνιες (46΄ Σβάρνας), Χουλτ, Γαλανόπουλος (46΄ Σιμάο), Κρίστιτσιτς (46΄ Σιμόες), Ζεράλδες (31΄ Σαμπανάτζοβιτς, 65΄ Μπότος, 88΄ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (73΄ Σαρδέλης), Ντέλετιτς (46΄ Λιβάγια), Γιακουμάκης (23΄λ.τρ. Κλωναρίδης).

Η αρχική ενδεκάδα της Γκόρνικ: Χούντι, Σέκουλιτς, Βισνιέβσκι, Μπόχνιεβιτς, Γιάνζα, Ζάπολνικ, Μάτρας, Μπαϊνοβιτς, Μπαϊντού, Χιμένεθ, Ανγκούλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ