Πως και γιατί η Αχαΐα θα είναι "πρωταγωνιστής" στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυριακής

Αρχηγοί κομμάτων διεκδικούν έδρα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προς τις κάλπες των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου και νέα δεδομένα διαμορφώνονται σε επίπεδο Νομού Αχαΐας, αναφορικά με τις αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι.

Η μετάδοση αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η εκλογική περιφέρεια στην οποία η εταιρεία singular για λογαριασμο του Υπουργείου Εσωτερικών, εφοδίασε τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους με τάμπλετ, είναι αυτή της Αχαΐας.

Σκοπός της κίνησης, είναι η άμεση και χωρίς καθυστερήσεις ροή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήμα του Νομού, στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου, που φέρει και την ευθύνη της μετάδοσης των τελικών αποτελεσμάτων.

Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 636 εκλογικά τμήματα.

Η μετάδοση αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, ωστόσο θα προχωρήσουν και στην έγγραφη καταχώρηση των αποτελεσμάτων και στην επίδοση τους στο Πρωτοδικείο Πατρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας. 

Η παραπάνω επιλογή, φέρεται να συνδεέται και με το γεγονός της απόφασης τεσσάρων πολιτικών αρχηγών - Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριακός Μητσοτάκης (Ν.Δ), Κυριάκος Βελόπουλος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) και Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) - του πρώην Αχαιού Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (ΚΙΝΑΛ) και του πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου (ΛΑΕ), να τεθούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κόμματων στην Αχαΐα, αναγάγοντας το Νομό, σε υψίστης εκλογικής και πολιτικής σημασίας περιοχή.

Διαβάστε επίσης