Στην κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ, καθώς και σε πλήθος επιχειρήσεων της Πάτρας, βρέθηκε ο Ιάσονας Φωτήλας

Στην κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ, καθώς και σε πλήθος επιχειρήσεων της Πάτρας, βρέθηκε το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής ο Ιάσονας Φωτήλας.

Ο κ. Φωτήλας συνομίλησε με στελέχη του Οργανισμού, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να αποκτήσει εκ νέου την πραγματική υπόστασή του, αυτή δηλαδή που φέρει και η ονομασία του, ως «Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού», μετατρεπόμενος σε κεντρικό μοχλό ενίσχυσης της απασχόλησης και συνδρομής επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας και όχι μόνο σε έναν φορέα παροχής επιδομάτων και υλοποίησης κοινωνικών παροχών.

«Ο στόχος μας είναι οι δουλειές. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους άνεργους να βρουν ένα σταθερό μεροκάματο και να αποκτήσουν ένα καλό επίπεδο διαβίωσης και όχι απλώς να επιβιώνουν με ένα επίδομα φτώχειας. Και προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΟΑΕΔ αποτελεί το βασικό εργαλείο του κράτους για να δομήσει μία κοινωνίας εργασίας και όχι ανεργίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτήλας.

Επίσης, κατά τις επισκέψεις του σε επιχειρήσεις και τις συνομιλίες που είχε με τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για τις δύο κεντρικές στρατηγικές της Νέας Δημοκρατίας που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματικότητα, δηλαδή τη μείωση φόρων και εισφορών από την μία πλευρά και την μείωση της γραφειοκρατίας από την άλλη, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η παραγωγή νέου πλούτου πρέπει να κατευθύνεται σε όλους και κυρίως προς εκείνους που αποτελούν τη «κινητήρια δύναμη» των επιχειρήσεων, δηλαδή τους εργαζόμενους.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει πει πολλές φορές ξεκάθαρα: Εμείς θα ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις, αλλά και αυτές πρέπει να πληρώνουν τους φόρους και τις εισφορές τους και να στέκονται στο πλευρό των εργαζόμενών τους» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, θυμίζοντας το γνωστό απόφθεγμα του Κομφούκιου: «Σε μια χώρα που κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Σε μια χώρα που κυβερνάται άσχημα, ο πλούτος είναι ντροπή.»

Διαβάστε επίσης