Πάτρα: Με παλμό η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΛΑΕ - Ομιλητής ο Νίκος Χουντής - ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Μαζική και μαχητική ήταν η χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Πάτρα, στο Θεατράκι της Μαρίνας της πόλης.

Η συγκέντρωση καλύφθηκε από τη Δημόσια τηλεόραση, και θα μεταδοθεί σήμερα στην ΕΡΤ2 στις 4:00 μ.μ.

Μήνυμα αντίστασης, στον διπολισμό που προωθείται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτέλεσε η χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Πάτρα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Αγωνιστές από το χώρο των Κινημάτων της πόλης έδωσαν το παρών και γέμισαν με ελπίδα αυτή τη προσπάθεια της Λαϊκής Ενότητας.

1_1_0.jpg

Την συγκέντρωση άνοιξε με ένα μικρό αγωνιστικό χαιρετισμό ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής της ΛΑΕ στην Αχαΐα, Γιώργος Σουβαλιώτης, ενώ ακολούθησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Αργυρώ Μπεκατώρου, που συστρατεύεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, η οποία εστίασε στους αγώνες του Κινήματος και της ΛΑΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, αγώνες που πρωτοστάτησε από τη θέση του ευρωβουλευτή ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, Νίκος Χουντής. Ακολούθησε χαιρετισμός του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας, Θανάση Πετράκου, οποίος παρατίθεται στο τέλος.

Ο επικεφαλής της εκλογικής Επιτροπής, Νίκος Χουντής χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους, επισημαίνοντας ότι η Πάτρα είναι μία πόλη σύμβολο για την αριστερά, όπου έχουν δοθεί πολλοί λαϊκοί αγώνες. Για τις επικείμενες κάλπες έδωσε βαρύτητα στη σημασία να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι είτε η επόμενη κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η Νέα Δημοκρατία το μνημονιακό πλαίσιο, το οποία αμφότεροι έχουν δεσμευθεί να τηρήσουν, καθιστά βέβαιο ότι οι βασικές πολιτικές που πρόκειται να εφαρμόσουν ελάχιστες διαφορές θα έχουν μεταξύ τους.

3.jpg

Ο Νίκος Χουντής μίλησε για τους επικείμενους 79.000 πλειστηριασμούς που θα υλοποιηθούν μετά τις εκλογές, την συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων, και την εμμονή στη πολιτική των υπέρογκων πλεονασμάτων που καθηλώνουν μισθούς και συντάξεις και περιορίζουν, ακόμα περισσότερο, το κοινωνικό κράτος. Με την αναμενόμενη, κτά τους δημοσκόπους, επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε κατά την τετραετία 2015-2019 σκληρές, νεοφιλελεύθερες, δεξιές πολιτικές, ούτε δυνάμεις με πολιτικές τύπου «ΣΥΡΙΖΑ» που υπόσχονται φιλολαϊκές πολιτικές εντός του πλαισίου του ευρώ.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους κάλεσε να μεταδοθεί το μήνυμα μέχρι την Κυριακή, ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη αριστερή, αντινεοφιλελεύθερη, αντιμνημονιακή, δημοκρατική δύναμη που πρέπει να στηριχθεί, διαθέτοντας πραγματική εναλλακτική πρόταση για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, σεισάχθεια για το ιδιωτικό χρέος, άρνηση πληρωμής του παράνομου δημοσίου χρέους. Και είναι πραγματική εναλλακτική γιατί θέτει ως όρο την έξοδο από το ευρώ και την ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ που τίποτα σε δημοκρατία δεν θυμίζει. Να αναγνωριστεί ότι κατά την προηγούμενη τετραετία, η Λαϊκή Ενότητα με συνέπεια στάθηκε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου, από τα μνημόνια λαού, αποτρέποντας πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, αποκοπές ρεύματος λόγω χρεών, κινητοποιήσεις υπεράσπισης δημόσιας περιουσίας.

Στο τέλος της συγκέντρωσης έγινε παρουσίαση όλων των υποψηφίων βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας στην Αχαΐα.

4.jpg

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΘΑΝΑΣΗ  ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ  ΛΑΕ  ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Πολίτες της Αχαΐας

Σαν σήμερα πριν 4 χρόνια ο ελληνικός λαός αποφάσισε να πει ένα περήφανο ΟΧΙ με 62% στους εκβιασμούς της τρόικας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και του ξοφλημένου πολιτικού προσωπικού της χώρας. Έδωσε μηδενική σημασία στο κλίμα τρομοκρατίας που είχε επιβληθεί, έδωσε μηδενική σημασία και στον κ. Καραμανλή που έσπασε την αφωνία του και έκανε διάγγελμα υπέρ του ΝΑΙ.

Τέσσερα χρόνια όμως μετά όλα αυτά τα πολιτικά μηδενικά που χρεοκόπησαν τη χώρα και το λαό, είναι πάλι εδώ και διεκδικούν τη διακυβέρνηση του τόπου.

Τους νεκρανάστησε όλους ο κ. Τσίπρας γιατί νομιμοποίησε το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια, γιατί έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη θέληση του ελληνικού λαού, γιατί έκανε μαζί τους κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού.

Έρχονται σήμερα να μας πουν ότι εμείς  που δεν υποταχθήκαμε, που δεν προσκυνήσαμε, εμείς που σεβαστήκαμε τη θέληση του ελληνικού λαού, ότι είμαστε οι  μη  κανονικοί. Τους απαντάμε  παραφράζοντας τα  λόγια του  ποιητή 

«Όχι κουφάλες δεν ξοφλήσαμε, τα όνειρα των μαχητών δεν σβήνουν».

Γι’ αυτό Λαϊκή Ενότητα την Κυριακή η Λαϊκή Ενότητα δίνει την μάχη των εκλογών , με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, αλλά και με πλήρη επίγνωση των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για την ανυπότακτη αριστερά.

 Αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανή τη σπίθα της αντίστασης 

Γιατί δε μας ταιριάζει η παραίτηση και η ηττοπάθεια

Όσο έχουμε φωνή θα είμαστε παρόντες στους Αγώνες του λαού μας μέχρι τη Νίκη. Για Λευτεριά, Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία , Κοινωνική Δικαιοσύνη και  Ισότητα.

Γιατί  όπως λέει και  ο  Μανώλης Αναγνωστάκης  :

«εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,  έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες…»

Πολίτες της Αχαΐας

Η προσπάθεια υφαρπαγής της  ψήφου σας από τις δυνάμεις που τσάκισαν και τσακίζουν τα λαϊκά συμφέροντα δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Η επόμενη μέρα και το μέλλον για τη χώρα και το λαό μας μπορεί να είναι διαφορετικό αν αρνηθούμε την πολιτική "κανονικότητα" της λιτότητας, της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της εξάρτησης της χώρας. Η ενότητα του λαού μας, η αντίσταση στα σχέδια τους είναι η λύση. Καμία χαμένη ψήφο στο μνημονιακό δίπολο και τους δορυφόρους του.

Φίλες  και  φίλοι .  Πολίτες της Αχαΐας

 Ο ΣΥΡΙΖΑ με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ. 

Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική απέναντι στην λιτότητα και τα μνημόνια. Η απογοήτευση που σκόρπισε το νυν κυβερνών κόμμα είναι μεγάλη. Οδήγησε στην πολιτική αποστράτευση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που κινητοποιήθηκαν σε δρόμους και πλατείες πιστεύοντας ότι ορισμένα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Ο συμβιβασμός και η υποταγή του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σπίτι της την μεγάλη μερίδα εκείνων που πίστεψαν και πάλεψαν για μια ουσιαστική αμφισβήτηση του ευρωμονόδρομου.

Με εξαίρεση κάποιους… αμετανόητους «Λακεδαιμόνιους», όλοι οι υπόλοιποι είτε αποσύρθηκαν είτε αναδιπλώθηκαν.

 Γι  αυτό  στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές ο λαός πρέπει  και μπορεί με τη ψήφο του να ενισχύσει τους αμετανόητους «Λακεδαιμόνιους»,  να ενισχύσει  δηλαδή τη   Λαϊκή Ενότητα   ώστε να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον δικομματισμό και να δημιουργήσει αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο, ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των δορυφόρων τους, που οι εκπρόσωποι του, αποκρύπτουν την συναίνεση τους, σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060.

Tο δίλημμα για τον ελληνικό λαό, δεν θα πρέπει να είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, καθώς και οι δυο επί της ουσίας συμφωνούν  ότι   δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική εκτός μνημονίων και εκτός νεοφιλελεύθερων πολιτικών  .Γι αυτό  ο λαός πρέπει να αποφασίσει, ή θα είναι με αυτούς που ψήφισαν  και εφάρμοσαν τα μνημόνια αλλά   και έχουν  δεσμευτεί για την συνέχιση των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών μέχρι το 2060  ή θα είναι με τη Λαϊκή  Ενότητα που όχι μόνο δεν τα ψήφισε αλλά έχει και ένα μεταβατικό  πρόγραμμα διεξόδου από τη θηλιά των μνημονιακών και  νεοφιλελεύθερων πολιτικών .

Φίλες και  φίλοι πολίτες της Αχαΐα

Την Κυριακή σας  καλούμε   να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, μακριά από τον μνημονιακό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μακριά από τη λογική της «χαμένης ψήφου» .

Τα  ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας  αποτελούνται  από συνεπείς και έντιμους αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν διακριθεί με τη δράση τους στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες.

Η  ΛΑ.Ε.  αποτελεί  πρωτοπόρα αριστερή, αντιμνημονιακή δύναμη με, συνέπεια,  ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα για αυτό και δικαιούται να ζητά την πολιτική και εκλογική στήριξη.

Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους έχετε πεισθεί για την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους/ες αντιλαμβάνεστε ι ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή ποδηγέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων από τη χρεοκρατία, το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια διαρκείας.

Όσοι έχουν  απογοητευθεί από ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι ανησυχούν από μια κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμη.

Όσοι έχουν απογοητευθεί από όσους κατέστρεψαν την ζωή με τα μνημόνια το 1 το 2 και το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψηφίσαν 222 βουλευτές (Σύριζα, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) Ποτάμι, ΑΝΕΛ).

Έχουν επιλογή.

Να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.)

Γιατί η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση:

Για πραγματική αντιπολίτευση και ακύρωση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ.

Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση για αντίσταση και για ανατροπή. Γιατί  εμείς δεν κηλιδώσαμε τα λάβαρα της Αριστεράς . Γιατί εμείς δεν υποταχτήκαμε στα  μνημόνια και τον νεοφιλελευθερισμό.  Γιατί εμείς ήμασταν παρόντες σε όλους τους αγώνες του  λαού. Γιατί εμείς αγωνιζόμαστε για τη συνεργασία όλων των αριστερών και όλων  των δημοκρατικών και αντινεοφιλελεύθερων  αντιμνημονιακών δυνάμεων .

Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας κρατάει ζωντανή την ελπίδα της αντίστασης και της ανατροπής.

Ο  Θανάσης Πετράκος είναι υποψήφιος βουλευτής της ΛΑ.Ε. στην Αχαΐα

Διαβάστε επίσης