Copa America: Στον τελικό το Περού, 3-0 τη Χιλή

Το Περού συνεχίζει ένα πανέμορφο ποδοσφαιρικό «παραμύθι», αφού διέλυσε με 3-0 την πρωταθλήτρια Χιλή και την πέταξε εκτός τελικού, παίρνοντας θέση στο μεγάλο ραντεβού ύστερα από 44 χρόνια και προκαλώντας τη Βραζιλία... μες στο ίδιο της το σπίτι.

Με μια υποδειγματική εμφάνιση, έχοντας αποτελεσματικότητα στην επίθεση και τον Γκαγιέσε... φύλακα άγγελο στο τέρμα, η ομάδα έκανε ακόμη ένα «θαύμα», πετώντας άλλο ένα φαβορί εκτός συνέχειας και διεκδικώντας το απόλυτο όνειρο, για τον τίτλο μέσα στην «χώρα του καφέ» με αντίπαλο την οικοδέσποινα. Οι Φλόρες, Γιοτούν και Γκερέρο ώθησαν το Περού στο θρίαμβο, ενώ η Χιλή έχασε και πέναλτι.

Το Περού έστειλε... προειδοποιητικό σήμα μόλις στο πρώτο τρίλεπτο, με αξιόλογο σουτ του Κουέβα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Αράνγκις είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή για την Χιλή στο 8' με χαμένη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι και το πρώτο «χτύπημα» στους πρωταθλητές θα ερχόταν στο 21ο λεπτό, όταν ο Καρίγιο με κεφαλιά τροφοδότησε τον ολομόναχο Φλόρες για το 0-1 με σουτ στη γωνία. Ακόμη καλύτερα έγιναν τα πράγματα στο 38' για το Περού, με την ακατανόητη έξοδο του Αρίας να αφήνει κενή την εστία και τον Καρίγιο να βρίσκει τον Γιοτούν για το πλασέ και το 0-2. Ο Γκαγιέσε κράτησε κιόλας την ομάδα με εκπληκτική επέμβαση στο 44' σε «βολίδα» του Φουενσαλίδα.

Η Χιλή άρχισε να τα δίνει... όλα για όλα από το ξεκίνημα της επανάληψης και ο Βάργκας στο 52' αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση σε εκτέλεση φάουλ. Το χαμένο τετ α τετ του Γιοτούν για να τελειώσει το ματς δεν αξιοποιήθηκε, αφού ο Γκαγιέσε είπε ξανά «όχι» στον Μποσεζούρ και στον Βάργκας, σε μοναδικές ευκαιρίες της πρωταθλήτριας να ξαναμπεί στο ματς. Απέκρουσε ακόμη ένα δυνατό σουτ από τον Σάντσες και, παρότι στην κόντρα στις καθυστερήσεις ο Γκερέρο έγραψε το 0-3, ο Γκαγιέσε έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα», σταματώντας το πέναλτι... αλά Πανένκα που επιχείρησε ο Βάργκας στο τελευταίο λεπτό.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε επίσης