Αιτωλοακαρνανία: Μέλη αιρέσεων μπαίνουν σε σχολεία και ναούς

Έντονες αντιδράσεις από την Ιερά Σύνοδο

Η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί για τη δράση προτεσταντικής οργάνωσης στην Αιτωλοακαρνανία – Οδηγίες προς τους πιστούς

Σε συνέχεια προηγούμενων προσηλυτιστικών δραστηριοτήτων της, για μία ακόμη χρονιά, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» προγραμματίζει μία ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Joshua 2019», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2 και 11 Ιουλίου, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Άρτας.

Η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη πίστη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» που ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, στο παρελθόν έχει κάνει εξαιρετικά απαξιωτικές αναφορές για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Οι διδασκαλίες των νεοπροτεσταντικών αυτών κινήσεων έχουν εξωτερικώς «μόρφωσιν ευσεβείας» (Β΄ Τιμ. 3,5), όμως ουσιαστικά συνιστούν «έτερον ευαγγέλιον» (Γαλ.1,6).

Ο υπεύθυνος της επιτροπής για θέματα αιρέσεων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και εντεταλμένος στην Συνοδική Επιτροπή για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου π. Κωνσταντίνος Καντάνης δήλωσε στην εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»: «τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια από ομάδες προτεσταντών, με μεταφρασμένα έντυπα της Καινής Διαθήκης, λέγοντας πως είναι έγκυρα με τα διαπιστευτήρια της Ιεράς Συνόδου. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει, το αντίθετο μάλιστα. Είναι μια προπαγανδιστική και αλλοιωμένη Καινή Διαθήκη και μετάφραση. Το πρώτο παράδειγμα που θα συναντήσει κάποιος στα πρώτα φύλλα της αλλοιωμένης Καινής Διαθήκης, είναι ότι η Παναγία δεν ήταν παρθένος. Η αλλοιωμένη αυτή Καινή Διαθήκη μοιράστηκε τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής στην Αιτωλοακαρνανία και έχει τίτλο: «Φίλοι της Αγίας Γραφής».

Αν κάποιος γνωρίζει ή το ψάξει θα διαπιστώσει πως πίσω από το Σωματείο αυτό βρίσκεται η αίρεση των Γεδεωνιτών. Είναι μορφή προτεσταντών. Δυστυχώς, δεν το κατάλαβαν πολλοί θεολόγοι και επέτρεψαν να γίνει η διανομή αυτή. Το τελευταίο διάστημα επίσης γίνεται μια κίνηση από προτεσταντική ομάδα που έχει έδρα την Αιτωλοακαρνανία, η οποία σκοπό έχει να κάνει δωρεάν διανομή της αλλοιωμένης Καινής Διαθήκης από σπίτι σε σπίτι και από επιχείρηση σε επιχείρηση. Η κίνηση αυτή ονομάζεται «Από πόρτα σε πόρτα». Έχουν αυτή την περίοδο εξόρμηση και στην Αιτωλοακαρνανία. Δεν υπάρχει έγκριση της Ιεράς Συνόδου για τις διανομές αυτές, παρότι αυτοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει. Μάλιστα στάλθηκε από τους κύκλους αυτούς σε όλους του κεντρικούς Ιερούς Ναούς του Αγρινίου προσωπική επιστολή στο όνομα του κάθε εφημέριου. Δεν αναφέρουν ποιοι είναι, αλλά παρουσιάζονται σαν Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση. Αυτό είναι πλάνη. Με το ίδιο όνομα παρουσιάζονται και στον κόσμο. Ζητούν μέσω της επιστολής να συνδράμουν στο έργο κάθε ιερέως και να μοιράσουν σε όλα τα μέλη της κάθε ενορίας την αλλοιωμένη Καινή Διαθήκη.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούν αυτούς τους τρόπους. Πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και κυρίως τα χωρία όπου ο κόσμος υποδέχεται όλους τους συνανθρώπους μας με ανοιχτές αγκάλες και ας επιλέξουν. Πρέπει όμως να γνωρίζουν τις πλάνες των προτεσταντών. Ακόμη, παρουσιάστηκε μια κίνηση η οποία κατά το προηγούμενο διάστημα έχει αφήσει στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου φυλλάδια και βιβλία ώστε να τα διαβάσουν οι Ορθόδοξοι και να πέσουν στην πλάνη τους. Είναι προτεσταντική ομάδα που δρα με τον τρόπο αυτό. Η έδρα της ομάδας αυτής είναι στο Παναιτώλιο. Ο καθείς μπορεί να διανείμει ότι φυλλάδιο θέλει και να ενημερώσει τον κόσμο ελεύθερα. Γιατί όμως να αφήνουν τα φυλλάδιά τους μέσα στον ορθόδοξο ναό;»

Πηγή - sinidisi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ