Δολοφονία Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι - Τι επιδιώκει ο δικηγόρος του "εγκεφάλου"

Δίνουν «μάχη» για την αναγνώριση ελαφρυντικών

«Μάχη» για να «σπάσει» τα ισόβια μέσω της αναγνώρισης ελαφρυντικών δίνει ο 78χρονος κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, πριν από επτά χρόνια, μετά την απόφαση του Εφετείου να τον κηρύξει ομόφωνα ένοχο όπως και πρωτόδικα.

Η υπεράσπιση του 78χρονου, σύμφωνα με το newsbeast.gr, επικαλούμενη τον νέο Ποινικό Κώδικα, ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, που πρώτη φορά εισάγεται στον κώδικα.

Ωστόσο, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου εισηγήθηκε προς το δικαστήριο την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών κάνοντας, μάλιστα, ειδική αναφορά σε αυτό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. «Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ' επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη» τόνισε η εισαγγελέας με τους συγγενείς και φίλους του άτυχου νεαρού να υποδέχονται την πρόταση χειροκροτήματα.

Εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης, την αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης.

Αυτήν την ώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τα αιτήματα για την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ