ΕΟΦ: Αυτά είναι τα 31 καλλυντικά που ανακαλούνται από την αγορά

03/07/2019 | 08:38

Ο ΕΟΦ προχώρησε σήμερα (02.07.2019) στην απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης 31 καλλυντικών προϊόντων από την ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τον οργανισμό πρόκειται για μία απόφαση, που αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Για αυτό το λόγο, οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην ελληνική αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της απαγόρευσης χρήσης.

Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών, θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε για ποια καλλυντικά πρόκειται εδώ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)