Οι Dead Can Dance στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Οι απόκοσμα αιθέριοι Dead Can Dance έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. Στη διάρκεια του μακρόχρονου – σχεδόν σαραντάχρονου ταξιδιού του, το αγαπημένο συγκρότημα έγινε γνωστό για τον ξεχωριστό του ήχο, που δημιουργεί ηχητικά τοπία με μαγευτική μεγαλοπρέπεια.

Στον κόσμο των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το 1981, με τις μυστικιστικές συνθέσεις του Μπρένταν Πέρι και την αγγελόπλαστη φωνή της Λίζα Τζέραρντ, ιχνογράφησε ένα παράλληλο ηχητικό σύμπαν, υπέρ και πέρα των αισθητών διαστάσεων, σε μια άβατη ιερή χώρα. Διαλύθηκε περίπου δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, «The Spiritchaser», το 1996.

Μετά από 16 χρόνια και με την απουσία τους να έχει υπάρξει ιδιαίτερα αισθητή, στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, ανακοίνωσαν λιτά την επανένωσή τους, επισφραγίζοντάς την με το καινούργιο άλμπουμ «Anastasis» και με παγκόσμια περιοδεία τους επισκέφτηκαν 4 ηπείρους, σε διάστημα 8 μηνών, με 22 συναυλίες στην Ευρώπη.
Το 2018, κυκλοφόρησαν το τελευταίο, 9ο κατά σειρά, στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο «Dionysus», ένα μουσικό έργο που -όπως υποδηλώνει το, για ακόμα μια φορά, ελληνικό όνομά του- ερευνά την επίδραση του θεού Διονύσου στις παλαιο-ευρωπαϊκές θρησκευτικές πρακτικές που καταπιέστηκαν από την κυριαρχία του χριστιανισμού και του ισλαμισμού.

Για τους Dead Can Dance, η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα. Άλλωστε, η επιλογή της θεματολογίας αλλά και των ίδιων των τίτλων των δίσκων τους από την ελληνική παράδοση το δεικνύουν. Αλλά και το ελληνικό κοινό τους λατρεύει, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μαζική προσέλευσή του στις ζωντανές εμφανίσεις τους στη χώρα μας.

Για το κοινό του Ηρωδείου θα δημιουργήσουν ένα πολύ ξεχωριστό set list. Θα συμπεριλάβουν συνθέσεις που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά ζωντανά στη σκηνή, αλλά και κομμάτια από πρώτες δεκαετίες της πορείας τους, που τώρα θα τα ερμηνεύσουν πάνω σε νέες μουσικές φόρμες, δίνοντας την ευκαιρία και στους νεότερους φαν του συγκροτήματος, να τα απολαύσουν.

 

Παράλληλα, το θρυλικό δίδυμο θα εξερευνήσει τον μύθο του Διόνυσου, παρουσιάζοντας την τελευταία του δουλειά.