"Καμίνι" το Νοσοκομείο Ρίου - "Ψήνονται" ασθενείς, προσωπικό και συνοδοί

καταγγελια τησ ποεδην

Το έντονο πρόβλημα ζέστης που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Οπως επισημαίνει, αιτία είναι τα ασυντήρητα, απαρχαιωμένα και ελλιπή κλιματιστικά.

Εντονο είναι και το πρόβλημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών καθώς και στο Νοσοκομείο Αιγίου, λόγω της έλλειψης κλιματιστικών σε όλους τους χώρους, καθώς και της έλλειψης συντήρησης.

Αναλυτικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«Για άλλο ένα καλοκαίρι που είναι αναμενόμενες οι υψηλές θερμοκρασίες ο Αν. Υπουργός Υγείας και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν φρόντισαν να διορθώσουν τα προβλήματα του κλιματισμού προκειμένου να υπάρχει επαρκή ψύξη στους χώρους των Νοσοκομείων.

Χαλασμένοι οι κεντρικοί κλιματισμοί ή ασυντήρητοι με μικρή απόδοση σε πάρα πολλά Νοσοκομεία, κλιματιστικά δαπέδου πανάρχαια που τρέχουν νερά, σκουριασμένα που συνεχώς χαλάνε. Θάλαμοι, χώροι αναμονής ασθενών, χειρουργεία, χωρίς κλιματισμό με καύσωνα.

Εικόνες εγκατάλειψης των Νοσοκομείων. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν τον κλιματισμό, να πετάξουν τα πανάρχαια σώματα δαπέδου, να αγοράσουν air condition. Εργαζόμενοι συγκεντρώνουν χρήματα μεταξύ τους για να αγοράσουν κλιματιστικά.

Πολλοί ασθενείς, συγγενείς κάνουν δωρεές κλιματικά όταν έρχονται οι ίδιοι οι ασθενείς αντιμέτωποι με τη ζέστη. Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών έχουν κάνει δεκάδες έγγραφα προς τις Διοικήσεις από το χειμώνα επισημαίνοντας τα προβλήματα στο κλιματισμό. Λόγω οικονομικής δυσπραγίας των Νοσοκομείων δεν προχώρησαν σε συντήρηση, ανανέωση, συμπλήρωση του κλιματισμού.

Πέρυσι επισημάναμε πολλά Νοσοκομεία με προβλήματα. Δυστυχώς  μετά από έρευνά μας και εφέτος ίδια κατάσταση επικρατεί.

ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΡΙΟ): Ο κλιματισμός γίνεται με κλιματιστικά σώματα. Είναι ασυντήρητα και ελλιπή. Δεν διαθέτουν κλιματιστικά πολλοί θάλαμοι ασθενών και άλλοι χώροι του Νοσοκομείου, όπως χειρουργική και παθολογική κλινική.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: Η ζέστη είναι έντονη σε όλο το Νοσοκομείο. Τα κλιματιστικά όπου υπάρχουν υπολειτουργούν λόγω παλαιότητας και έλλειψη συντήρησης.

Διαβάστε επίσης