Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ των τραπεζών

Με μία πρωτοφανή και συντονισμένη κίνηση οι ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές τράπεζες προχώρησαν σε απαράδεκτες και υψηλές χρεώσεις για τις συναλλαγές μέσω ATM. Ένα ακόμη μέτρο που πλήττει άμεσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές προμήθειες των pos, στις χρεώσεις και συναλλαγές με το δημόσιο μέσω e-banking, στην κλειστή στρόφιγγα  χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ζητάμε την κατάργηση του παραπάνω μέτρου μαζί με την κατάργηση των προμηθειών για πληρωμές στο δημόσιο μέσω e-banking καθώς και τη μείωση των προμηθειών για τα POS σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πάγιο αίτημά μας  παραμένει είναι η ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού-επενδυτικής τράπεζας, για την ουσιαστική στήριξη με αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχείρησης, που αποτελούσε και αποτελεί την εθνική ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια σε τέτοιου είδους μέτρα αυθαιρεσίας των τραπεζών, μέτρα που πλήττουν το εισόδημα του καταναλωτή και επιβαρύνουν την μικρομεσαία επιχείρηση.

 

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ