Στον... αέρα η Super League 2 - Η ΕΡΤ δεν έχει χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας κατηγορίας

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ζητά με επιστολή της η επταμελής επιτροπή της Super League 2, που έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας κατηγορίας.

Την Παρασκευή η επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, και τους κ.κ. Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη, Χριστοβασίλη, Οταπασίδη και Λυχναρά, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε., Ιωάννη Δρόσο, από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι η δημόσια τηλεόραση δεν έχει λεφτά για τα τηλεοπτικά της νέας κατηγορίας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη «το προσεχές πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα», όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της επιτροπής, η οποία μάλιστα ανέβαλε την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (1/7) συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, κρίνοντας ότι το θέμα άπτεται πλέον των κ.κ. Παππά και Τσακαλώτου.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τη διοργανώτρια αρχή:

«Συνάντηση με τον κο Ιωάννη Δρόσο, πραγματοποίησε σήμερα επιτροπή της Super League 2, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους κ.κ. Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη, Χριστοβασίλη, Οταπασίδη και Λυχναρά.

Η επιτροπή έκρινε πως ήταν ορθότερο να προηγηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΡΤ και στη συνέχεια να έρθει σε επαφή με τον κ. Βασιλειάδη, με τον οποίο ακύρωσε το σημερινό της ραντεβού και το μετέφερε για τη Δευτέρα 1/7 και ώρα 13.30.

Το συμπέρασμα που προέκυψε μετά την πολύωρη συνάντηση με τον κ. Δρόσο, είναι πως στα ταμεία της ΕΡΤ δεν υπάρχουν χρήματα για την υπό σύσταση κατηγορία, καθώς δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση του προαναγγελθέντος ποσού. Κατόπιν αυτού, το προσεχές πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα.

Ως εκ τούτου, η επιτροπή αποφάσισε να αναβάλλει εκ νέου την προγραμματισμένη συνάντηση της Δευτέρας με τον κ. Βασιλειάδη, θεωρώντας πως ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να επέμβει περαιτέρω.

Με νέα επιστολή, ζητούν ραντεβού έως τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 με τους κ.κ. Παππά και Τσακαλώτο, καθ΄ ύλιν αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να επιλύσουν άμεσα και οριστικά το θέμα που έχει προκύψει.

"Η υλοποίηση των συμφωνηθέντων της αναδιάρθρωσης χρειάζεται πολιτική βούληση, την οποία και αναμένουμε άμεσα", αναφέρει χαρακτηριστικά η επταμελής επιτροπή της SL2».

Διαβάστε επίσης