Αχαΐα: Αναστολή εργασιών στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου - Τι συνέβη με την εταιρεία

στο "αερα" η συνέχιση του έργου

Ενα ακόμη πολύ σοβαρό εμπόδιο, στην πορεία κατασκευής του φράγματος Πείρου Παραπείρου, εμφανίστηκε πρόσφατα και αφορά στη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου. Εδώ και ένα 20ήμερο περίπου η εταιρεία προχώρησε, μονομερώς, σε διακοπή εργασιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πάγωμα της ροής χρηματοδότησης εκ μέρους της Πολιτείας.

Το πρόβλημα με τις εκταμιεύσεις έχει παρουσιαστεί εδώ και ένα τρίμηνο, από την περίοδο του Πάσχα. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από την κατασκευάστρια εταιρεία, την Μηχανική, όσο και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Ουσιαστικά εδώ και ένα τρίμηνο οι πληρωμές παραμένουν παγωμένες με αποτέλεσμα στις αρχές του μήνα η εταιρεία να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει το έργο με ίδια κεφάλαια. Το πρόβλημα εστιάζεται σε τρεις λογαρισμούς της εταιρείας οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί ενώ η συνολική οφειλή φαίνεται να πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Λόγω του ότι έπονται εκλογές ενώ το καλοκαίρι  ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε υπολειτουργία... δεν προειωνίζεται άμεση λύση.

Διαβάστε επίσης