Πάτρα: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μέχρι την Κυριακή - Αναλυτικά οι καιρικές συνθήκες για την πόλη

Πως θα φύγει ο Ιούνιος

Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στην Πάτρα με την ζέστη να μην λέει να μας εγκαταλείψει, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του Ιουνίου.

Αναλυτικά:

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 26/6 - Κυριακή 30/6: Αίθριες καιρικές συνθήκες. Ο υδράργυρος αναφορικά με τις μέγιστες τιμές του αναμένεται να ανέρχεται σε καθημερινή βάση στα επίπεδα των 34-36 και πιθανόν σε τοπικό επίπεδο στους 37oC. Οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα διατηρηθούν στο Ιόνιο με ένταση που θα αγγίζει τα 5 και κατά διαστήματα τα 6bf.

Μόνη παρέκκλιση από το καιρικό αυτό μοτίβο οι ενδείξεις για πιθανή αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά κατά την διάρκεια των μεσημβρινών-απογευματινών ωρών του Σαββάτου.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η πόλη της Πάτρας δεν θα αποτελέσει εξαίρεση από το γενικότερο καιρικό σκηνικό. Ενδείξεις για πιθανή αστάθεια στα ηπειρωτικά του νομού Αχαΐας μόνο κατά την διάρκεια των θερμών ωρών του Σαββάτου.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες  από αύριο μέχρι και την Κυριακή αναμένεται να διαμορφωθούν στην πόλη ως εξής:

Πέμπτη 28/6: 35-36oC 

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 28/6-30/6: 33-35oC

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις εντός της πόλης στα 4-5bf. Σε περιοχές πλησίον του Ρίου στα βόρεια της πόλης καθώς και σε περιοχές πέριξ του Παναχαϊκού όρους ενδεχομένως να αγγίξουν οι ριπές τους πρόσκαιρα τα 6-7bf. Εξασθένιση τους αναμένεται από την Παρασκευή, όχι όμως και μεταβολή της διεύθυνσής τους.

 

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης-Ρωμανός Πατρών

& για το www.meteoclub.gr : Nick-Stormlover

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ