Μια από τις πιο σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας!

Μια βραδιά πλημμυρισμένη από λυρισμό και συναισθήματα με την υπογραφή  της Σοφίας Καμαγιάννη στην καλλιτεχνική επιμέλεια  είχε την ευκαιρία να απόλαυσει  το ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές μουσικές εκδήλωσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας για αυτό το καλοκαίρι.

Η συναυλία με τον τίτλο: "ΣΠΕΙΡΕ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΘΕΡΙΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΣΚΟΒΟΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ" - όπως είναι και τα λόγια του Μ. Λουμτέμη -  κατάφερε με τις εξαιρετικές ερμηνείες της Άννης Ονουφρίου και του Κώστα Τριανταφυλλιδη να αγγίξει τις μνήμες και τα συναισθήματα του κοινού το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρήνης.

Οι δυο ερμηνευτές πλαισιωμένοι  από ένα μικρό οργανικό σύνολο αποτελούμενο  από πολύ καλούς μουσικούς - σολίστες (Σταύρος Παργινός: τσέλο, μαντολίνο Ευγενία Πανταζοπούλου: φλάουτο-κλαρινέτο Σωκράτης Γανιαρης: κρουστά Σοφία Καμαγιάννη: πιάνο, ενορχήστρωση), ζωντάνεψαν μοναδικές μουσικές στιγμές  με πολιτικά-κοινωνικά τραγούδια από τις καλλιτεχνικές συναντήσεις κορυφαίων Ελλήνων  συνθέτων (Θεοδωράκης, Λεοντής, Λοίζος, Μικρούτσικος, Ξαρχάκος, Λάγιος ) και ποιητών (Γ.Ρίτσος, Κ. Βάρναλης, Μ. Μπουρμπούλης, Μ. Ρασούλης ).

Ενώ παράλληλα τη μαγευτική αυτή περιπλάνηση συμπλήρωναν  τραγούδια από τη γειτονική Κάτω Ιταλία με ανάλογο περιεχόμενο και  «αφοπλιστικής» δύναμης μελωδίες.