Απολογούνται σήμερα οι 15 του κυκλώματος κλεμμένων αυτοκινήτων – Ανάμεσα τους και Πατρινοί

Στα Δικαστήρια Πατρών θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Ανακριτή οι 15 συλληφθέντες, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα, τα παραποιούσε και τα πωλούσε σε ιδιώτες.

Η εγκληματική οργάνωση με τα κλεμμένα αυτοκίνητα λειτουργούσε με κέντρο την Πάτρα-Ο ρόλος του συνεργείου και οι “δορυφόροι της πιάτσας”

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με πανελλαδικές διαστάσεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τέσσερις Πατρινοί, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από την Αττική, την Ημαθία και τη Ζάκυνθο. Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 110 κλοπές οχημάτων, ενώ βρέθηκαν 70 οχήματα τα οποία θα επιστραφούν στους κατόχους τους.

Τα μέλη του κυκλώματος έκλεβαν κυρίως μικρά αυτοκίνητα με καλή μεταπωλητική αξία και τα πουλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά. Σε άλλες περιπτώσεις έβρισκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα ή φθηνά από το εξωτερικό, τους έβαζαν τα ανταλλακτικά από τα κλεμμένα και τα πουλούσαν πολύ πιο ακριβά. Με αυτές τις μεθόδους, το κύκλωμα φέρεται να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφία διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
 

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Θλίψη για τον αιφνίδιo θάνατο της συνταξιούχου φαρμακοποιού Μάρθας Ξηρομάμου (ΦΩΤΟ)

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στις Νεραντζιές Αιγιάλειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)