Παιδική δυσκοιλιότητα: Τρόποι αντιμετώπισης

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε επτά συμβουλές για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας κατά την παιδική ηλικία, η οποία μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες.

Το πεπτικό σύστημα στα παιδιά είναι πιο ευαίσθητο από ότι στους ενήλικες. Είναι επίσης κάπως δύσκολο για τα παιδιά να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή, επειδή συχνά θέλουν γλυκά και λιπαρά τρόφιμα αντί για λαχανικά και υγιεινά γεύματα.
 

Αυτό έχει προφανώς μεγάλη επίδραση στην πεπτική διαδικασία. Αν και τα παιδιά έχουν υγιή όργανα, επιπλοκές μπορεί να συμβούν όταν ένα παιδί δεν τρώει αρκετές ίνες ή δεν είναι καλά ενυδατωμένο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά την αξία να ακολουθούν μια καλή διατροφή, προκειμένου να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε προσπαθώντας να τους δώσετε πιο υγιεινά τρόφιμα, όπως μια φρουτοσαλάτα. Αν το παιδί σας το απορρίψει εντελώς, δοκιμάστε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας ή επικάλυψη που τους αρέσουν για να του δώσετε νέες επιλογές.

Παρακάτω θα σας πούμε τέσσερις τρόπους για να καταπολεμήσετε την παιδική δυσκοιλιότητα.

1. Προσέξτε την υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης

2. Βάλτε στο πρωινό σας σταφύλια

3. Διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες

4. Εξετάστε το άγχος

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης