Αντρέα, άκου τα νέα..

23/06/2019 | 18:22

Εδώ στο Καλεντζι Αχαιας και κατά πως λέγουν σε όλη τη γή, ο κόσμος μιλάει ακομα για έναν άνδρα.

Είναι δυνατόν ένας άνδρας να έχει διανύσει τόσα μίλια;

Ειναι δυνατον ο κοσμος να μιλάει ακόμα για αυτόν τον άντρα 23 χρόνια μετά τον θάνατο του;

Λένε ότι μιλούσε γιά γνωστά πλήν ξεχασμένα πράγματα, όπως την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και την Ισότητα. Λένε ότι τρόμαξε τους δυνατούς και τους κραταιούς, ότι ξεσήκωσε τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Μάγεψε με φράσεις όπως “Η Ελλάδα στους Ελληνες,” “Ο Στρατός ανήκει στο λαό,” “Ο κυρίαρχος λαός.” και η “Εθνική Ανεξαρτησία”.

Ο άνδρας αυτός, Αντρέα,, δέν έφυγε σιωπηλά μέσα στο βαθύ σκοτάδι της νυχτάς, έφυγε με το θόρυβο χιλιάδων φωνών, έφυγε με τα χειροκροτήματα ενός ολόκληρου λαού. Ο άνδρας αυτός Αντρέα, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. 

Και θέλουμε να σου πούμε κάτι ακόμα Αντρέα. Σε Αγαπάμε. Ολοι που μαζεύθηκαμε εδώ σε αγαπάμε. 

Μας οδηγείς Ανδρέα.. Με την έμπνευση σου δυναμωσαμε τα πόδια μας…

(Στο μνημοσυνο για τα 23 χρόνια απο τον θάνατο του αείμνηστου ηγετη, ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, στο Καλεντζι, μπροστα από τον ανδριάντα του και κάτω από το βλέμμα του, με τους συνυποψηφιους του Ν.Αχαιας).

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ

Κώστας Σβόλης: Δημοτική Αρχή, ανικανότητα ή ποιοτική ανεπάρκεια;

Νετζήπογλου: «Όλοι θεωρούσαν ότι δεν είμαστε για εδώ, εμείς το πιστεύαμε – Ζωντανός θρύλος ο Σάκοτα»