Γιώργος Βασιλακόπουλος: Δεν υπάρχει Α1 χωρίς Ολυμπιακό

«Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Το λέω ευθέως»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε πως το μπάσκετ έφτασε στο χαμηλότερό του σημείο, υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ολυμπιακό και ανέφερε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι στην Κίνα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και είπε αρχικά: «Θα είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ, ένα σωματείο με τόση μεγάλη ιστορία, όπως είναι ο Ολυμπιακός, να παίξει στην Α2 και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Το λέω ευθέως» και προσέθεσε για την επιτήρηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου από διεθνείς φορείς: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο αίσχος του ελληνικού αθλητισμού αυτό που έγινε με την ΕΠΟ, με πρόφαση την "εξυγίανση" να μπουν ξένοι διαιτητές. Είναι αίσχος και σκάνδαλο που μειώνει και προσβάλει ξεκάθαρα την εθνική μας ανεξαρτησία. Δηλαδή ήρθαν αυτοί οι κύριοι να μας κουνήσουν το δάχτυλο και να μας… σώσουν, για να φτάσουμε ύστερα από τόσους μήνες να κάνουν έναν τελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών. Εύγε! Λες και δεν υπάρχουν Έλληνες να διοικήσουν. Κρίμα, απλά κρίμα για τέτοιο συμβιβασμό».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σχολίασε: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι με την Εθνική στην Κίνα και όλοι μαζί θα πάμε για μια σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαστε περήφανοι για την πρόοδό του, γιατί είναι παιδί που αποτελεί προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του ελληνικού μπάσκετ. Θα θυμίσω ότι με δική μας παρέμβαση είχε παίξει με την Εθνική Νέων σε διοργάνωση της FIBA χωρίς να έχει πάρει ακόμα την υπηκοότητα και μετά τρέξαμε τις διαδικασίες ώστε να πάρει το ελληνικό διαβατήριο».

Για το πρωτάθλημα συμπλήρωσε: «Ήταν ντροπή αυτό που έγινε φέτος να αποχωρούν ομάδες, να μη γίνονται αγώνες και να αλλοιώνεται η βαθμολογία και να πέφτει άλλη ομάδα αντί άλλης. Γι' αυτό λέμε ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο και όχι το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο πρεσβεύει η εθνική ομάδα στα μέλη της οποίας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης