Ασπασία Ρηγοπούλου: Συναντήσεις με πολίτες στην Χαλανδρίτσα

Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

Μία ουσιαστική συνάντηση είχε η γιατρός και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ασπασία Ρηγοπούλου, με κατοίκους της περιοχής Χαλανδρίτσας.  

Κατά την πολύωρη παραμονή της, στην περιοχή, η κ. Ρηγοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς κατοίκους και να ακούσει τα ζητήματα που τους απασχολούν.  

Τα προβλήματα που της ανέφεραν αφορούσαν τη διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου, την έλλειψη ασθενοφόρου από την περιοχή, την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, την έλλειψη δομών δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Επίσης της εξέθεσαν την αβεβαιότητα που βιώνουν κάθε Σεπτέμβριο οι μαθητές του Λυκείου και οι οικογένειές τους καθώς προκύπτει ζήτημα αναστολής λειτουργίας λυκειακών τάξεων και η μεταφορά των μαθητών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρών. Οι κάτοικοι ζήτησαν τη συνδρομή της κ. Ρηγοπούλου κυρίως στο θέμα του σχολείου και της ιατρικής κάλυψης της περιοχής.      

Από την πλευρά της η κ. Ρηγοπούλου υπογράμμισε ότι «υπάρχει ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας. Και η ελπίδα αυτή είναι η ελπίδα της αλήθειας, όχι η ελπίδα των ψεύτικων υποσχέσεων. Κάθε γωνιά του νομού μας μπορεί να αποτελέσει μία μικρή κοιτίδα ανάπτυξης και προκοπής. Για παράδειγμα η περιοχή σας που έχει κάνει σημαντικά βήματα όπως, η Εκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων και Προϊόντων και πολλές άλλες πολιτιστικές δράσεις οι οποίες όμως δεν πρέπει να αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα αλλά να ενταχθούν σ΄ ένα πλαίσιο προβολής και προώθησης της περιοχής. Εχετε πολλά μυκηναϊκά και βυζαντινά μνημεία τα οποία πρέπει να αναδειχτούν και να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους τουρίστες».

Ειδικότερα μιλώντας για την υγειονομική κάλυψη της περιοχής ανέφερε ότι: «Στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας γίνεται μία πολύ σπουδαία προσπάθεια. Πρωτεργάτης σε αυτή ήταν ο ιδιαίτερα αγαπητός σε μένα γιατρός, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος. Μαζί με τη σύζυγό του Ιωάννα και πολλούς άλλους αξιόλογους συντοπίτες σας έχουν καταφέρει να αναπτύξουν ένα ισχυρό δίκτυο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης. Επίσης κάνουν πολύ σημαντικό έργο στην εθελοντική αιμοδοσία. Ολο αυτό το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας θα πρέπει να ενισχυθεί. Όπως επίσης θα πρέπει να ενισχυθεί και το Κέντρο Υγείας της περιοχής με ιατρικές ειδικότητες και μηχανήματα. Είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα υγείας και να πρέπει να φτάνετε στην Πάτρα για να το θεραπεύσετε. Σε αυτά τα θέματα θα είμαι δίπλα σας και θα τα στηρίξω με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτω»


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ