Πάτρα: Απόψε ο "ΤΣΕ:ο Αργεντίνος" στον Κινητό Δημοτικό Κινηματογράφο

στο προαύλιο του 10ου Γυμνασίου (Ταραμπούρα).

Η καθοριστική γνωριμία του Τσε Γκεβάραμε τον Φιντέλ Κάστρο και η διεξαγωγή του αντάρτικου στα βουνά της Κούβας, αποτελούν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίου είναι δομημένη η ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, που θα προβληθεί στις 9.30 το βράδυ, σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου , στο προαύλιο του 10ου Γυμνασίου (Ταραμπούρα).

Τίτλος της ταινίας «ΤΣΕ:ο Αργεντίνος» και σε αυτή κυριαρχούν η  επιβλητική η ερμηνεία του Μπενίσιο ντελ Τόρο ως Τσε και η εντυπωσιακή σκηνοθεσία από τον Σόντερμπεργκ, ο οποίος συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με το πολεμικό έπος .

Η προβολή είναι ενταγμένη στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας,  στην ενότητα του Κινητού Δημοτικού Κινηματογράφου .

Η ταινία

Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντίνος γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα.

Ο Τσε μαθαίνει γρήγορα την «τέχνη» του αντάρτικου και γίνεται απαραίτητο μέλος της ομάδας. Ρίχνεται στον αγώνα και κερδίζει την αναγνώριση των συντρόφων του αλλά και του Κουβανικού λαού. Η ταινία παρακολουθεί την ανοδική πορεία του στην Κουβανική Επανάσταση: από γιατρός γίνεται διοικητής και καταλήγει σε ήρωα της επανάστασης.

Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ, 2008

Παραγωγή: ΛόραΜπίκφορντ, Μπενίσιο ντελ Τόρο

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ

Σενάριο: Πίτερ Μπούκμαν, Μπέντζαμιν Α. βαν ντερ Βιν

Πρωταγωνιστούν: Μπενίσιο ντελ Τόρο, ΟσκαρΑϊζακ, Τζούλια Ορμόντ

Διάρκεια: 134’

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Διαβάστε επίσης