Ευάγγελος Αποστολάκης: Αν πρέπει να κάνουμε κάτι με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας

«Αν πάνε στο Καστελόριζο εκεί πλέον δεν υπάρχουν επιλογές»

Όταν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι ας υπολογίσουμε καταρχήν ότι θα είμαστε μόνοι μας, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου Ελλάδας - Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Για αυτό, όπως τόνισε ο κ. Αποστολάκης, έχουμε πει στους Αμερικανούς και τους άλλους φίλους μας είναι ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες και πρόσθεσε πως αν θέλουν να βοηθήσουν πρέπει να το κάνουν τώρα πριν η Τουρκία πάει στο Καστελόριζο όπου εκεί πλέον δεν υπάρχουν επιλογές.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί η Ελλάδα δεν παρενέβη όταν το τουρκικό γεωτρύπανο προσέγγισε την Κυπριακή ΑΟΖ, ο Υπουργός τόνισε πως πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλα τα όπλα της διπλωματικής οδού και μετά θα χρησιμοποιηθούν τα στρατιωτικά. Η εκτίμησή του πάντως είναι ότι δε θα φτάσουν εκεί τα πράγματα.

Ο κ. Αποστολάκης, αναφερόμενος στην ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είπε, πως λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας η πλάστιγγα έχει γείρει υπέρ της Άγκυρας

Παρά το πάγωμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων πάντως, το επιχειρησιακό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων παραμένει εξαιρετικό και προκαλεί σε όλο τον κόσμο εντύπωση το πως έχει διατηρηθεί σε ένα τόσο καλό επίπεδο, τόνισε ο ΥΕΘΑ.

Διαβάστε επίσης