Μητσοτάκης: Διεκδικούμε την ψήφο όλων των Ελλήνων

"Δεν θα πρέπει οι πολίτες να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα"

«Μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία έρχεται με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να διεκδικήσει την ψήφο όλων των Ελλήνων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πετρούπολη, επαναλαμβάνοντας ότι «εφόσον με εμπιστευθείτε στις 7 Ιουλίου, την επόμενη μέρα θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν», ενώ κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και ότι «η κάλπη δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια της μεγάλης εκλογικής νίκης της 26ης Μαΐου».

Σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε το κεντρικό διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης, τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές θα κρίνουν «αν θα πάει η Ελλάδα μπροστά, αν θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη, αν θα έχουμε πολλές καλές δουλειές για τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό, αν θα έχουμε καλά δημόσια Πανεπιστήμια, χωρίς μπαχαλάκηδες». Ζήτησε μάλιστα «ισχυρή πολιτική εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου», καθώς, όπως τόνισε, μόνον έτσι «θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε γρήγορα και με αποτελεσματικότητα το σχέδιό μας για περισσότερες δουλειές, για λιγότερους φόρους, για ασφάλεια στις γειτονιές, για καλύτερη Παιδεία και καλύτερη Υγεία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως και στις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, σημειώνοντας: «Αυτό είναι το διακύβευμα, αυτοδύναμη Ελλάδα που και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία -βλέπετε πόσο τεταμένα είναι τα πράγματα στα εξωτερικά μας ζητήματα- κάποιος πρέπει να κρατήσει το τιμόνι της χώρας με στιβαρότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη, όχι πουλώντας τσαμπουκά, για να το πω πολύ απλά, αλλά με υπευθυνότητα και με πατριωτισμό. Αυτές τις αξίες υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία, αυτές υπηρετούσε πάντα, αυτές θα υπηρετήσει και τώρα».

Νωρίτερα, σε διάλογο που είχε με νέο ο οποίος του αποκάλυψε ότι στις ευρωεκλογές ψήφισε λευκό, τον προέτρεψε να επιλέξει κάποιο κόμμα, έστω και αν έχει διαφορές μαζί του. «Κάτι πρέπει να διαλέξεις, κάποιος είναι καλύτερος, κάποιος χειρότερος. Μην ψηφίσεις λευκό», τον προέτρεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ