Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Πρεσβυτέρας Ελένης (Έλλης) Γκοτσοπούλου

μητέρα του Ηλία Γκοτσόπουλου

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 82 ετών, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, η Πρεσβυτέρα Ελένη (Έλλη) Γκοτσοπούλου.

Η θανούσα γεννήθηκε το 1937 στο Βατούμ της τ. Σοβιετικής Ένωσης, από Πόντιους γονείς, την Ανθούλα και τον Ηλία Σαββουλίδη. Οι γονείς της έφτασαν εκεί, κυνηγημένοι από τη θηριωδία της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Τον Αύγουστο του ’40, τρεις μόλις μήνες πριν την έναρξη του πολέμου, φτάνουν οικογενειακώς, μετά από πολλές περιπέτειες, στην πολυπόθητη πατρίδα και εγκαθίστανται σε προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη μας. Έκτοτε και μέχρι το θάνατό της, παρέμεινε εδώ και δημιούργησε την οικογένειά της.

Με τον σύζυγό της, τον γνωστό ιερέα π. Κωνσταντίνο Γκοτσόπουλο, απέκτησαν οκτώ παιδιά. «Τέσσερα στον ουρανό και τέσσερα στη γη», όπως συνήθιζε να λέει: τον π. Αναστάσιο, Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών, τον Ηλία, Διευθυντή του Δημ. Σχολείου Σουλίου και Δημοτικό Σύμβουλο Πάτρας, τον Νεκτάριο, καθηγητή Θεολόγο και μόνιμο κάτοικο Γερμανίας και την Μαρία, Δασκάλα του 46ου Δημ. Σχολείου Πατρών. Ευτύχησε να δει 13 εγγόνια.

Εργάστηκε μέχρι το 1969 στην Πειραϊκή Πατραϊκή, ως ότου οι ανάγκες της πολυμελούς οικογένειά της, αλλά και η αφοσίωσή της στο πνευματικό έργο του ιερέα συζύγου της στα ορεινά της Αχαΐας, την κράτησαν μακριά από την εργασία.

Υπήρξε πνευματικό παιδί του αείμνηστου π. Γερβάσιου Παρασκευόπουλου και αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία του έργου του, των κατασκηνώσεων και των κατηχητικών της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.

Η Εξόδιος Ακολουθία της θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη στις 3:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών και η ταφή της θα γίνει στο κοιμητήριο Εγλυκάδας.

Η οικογένεια, αντί στεφάνων στη μνήμη της εκλιπούσης, θα επιθυμούσε την ενίσχυση του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών και του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» (Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας, Κονγκό).

 

Διαβάστε επίσης