Σπούδασε Βοηθός Εργοθεραπείας – Όσα πρέπει να ξέρεις γι’ αυτό το επάγγελμα

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ αποτελούν προνόμιο για κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με τα επαγγέλματα υγείας και όχι μόνο. Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην Αθήνα είναι η πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας, που εδώ και 50 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη θέση επιλογών των νέων, με απορρόφηση από τους μεγαλύτερους φορείς υγείας της χώρας.

Σπούδασε στη ΣΒΙΕ και ζήσε μία ανεπανάληπτη εμπειρία μάθησης, σαν βοηθός εργοθεραπείας, που στις μέρες μας είναι μία από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες. Γίνε ένας από τους πιο απαραίτητους συνεργάτες εργοθεραπευτών με ολοκληρωμένες γνώσεις και εμπειρίες.

Βοηθός εργοθεραπείας & χαρακτηριστικά εργοθεραπείας

Οι εργοθεραπευτές βοηθούν ανθρώπους όλων των ηλικιών να αντιμετωπίσουν νοητικά, ψυχικά ή σωματικά προβλήματα με στόχο να καταστήσουν την καθημερινότητα του ατόμου λειτουργική, εξελίσσοντας τις δεξιότητες, ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να εκτελεί κάθε δυνατή δραστηριότητα και κίνηση.

Η φιλοσοφία της εργοθεραπείας σαν επιστήμη, βασίζεται κυρίως στην σημαντικότητα αυτών των καθημερινών λειτουργιών που έχουν μεγάλη αξία για τον κάθε άνθρωπο και καλύπτουν βασικές του ανάγκες και επιθυμίες.

Επαγγελματική αποκατάσταση μετά τη ΣΒΙΕ

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφοίτων του ΙΕΚ Εργοθεραπείας απορροφάται σε φορείς όπως σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα ημερήσιας φροντίδας παίδων, συμβουλευτικά κέντρα, νοσοκομεία και κλινικές.

Γιατί να επιλέξετε ΣΒΙΕ

Θα σπουδάσετε δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου με εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο
Οι αίθουσες διδασκαλίας κατέχουν όλα τα σύγχρονα μέσα για ολοκληρωμένη παράδοση και 100% κατανόηση του αντικειμένου
Η πρακτική άσκηση γίνεται στα μεγαλύτερα κέντρα αποκατάστασης της χώρας
Οι φοιτητές παρακολουθούν εξειδικευμένα σεμινάρια και επισκέπτονται επαγγελματικούς χώρους όπου εργάζονται ΑΜΕΑ
Για όποιον το επιθυμεί, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα διδασκόμενα μαθήματα και τα δίδακτρα είτε μέσω της ιστοσελίδας sbie.edu.gr είτε στα τηλέφωνα 210 32.32.323.