Κηδεύτηκε στο Κάιρο ο Μοχάμεντ Μόρσι

18/06/2019 | 10:53

Στο Μεντίνατ Νασρ κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας, όπως ενημέρωσε ένας από τους δικηγόρους του το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Κηδεύθηκε στο Μεντίνατ Νασρ, στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου, παρουσία της οικογένειάς του. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο νοσοκομείο της φυλακής της Τορά», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώην προέδρου χθες, διευκρίνισε ο συνήγορος Αμπντελμονέιμ Άμπντελ Μαξούντ και αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 67χρονος Μόρσι, ο οποίος προερχόταν από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, πέθανε μερικές εβδομάδες πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από την ανατροπή του από τον διάδοχό του στην προεδρία Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τότε αρχηγό του γενικού επιτελείου των αιγυπτιακών ένοπλων δυνάμεων. Έκτοτε, ο ισλαμιστής ηγέτης παρέμενε φυλακισμένος.

 

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη