Μαίνεται η κόντρα του Τραμπ με το δήμαρχο του Λονδίνου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Απαντώντας με μάλλον ειρωνικό τρόπο στο τελευταίο tweer του «πλανητάρχη», ο πρώτος δημότης της βρετανικής πρωτεύουσας σχολίασε:

«Δεν πρόκειται να απαντήσω στον Ντόναλντ Τραμπ στη λογική του οφθαλμός αντί οφθαλμού. Αυτό που θα κάνω είναι να σιγουρευτώ ότι οι ενέργειές μου επικεντρώνονται στην προσπάθεια που γίνεται για να κρατήσω την πόλη μας ασφαλή. Η πόλη μας είναι πολύ ασφαλέστερη από πολλές άλλες πόλεις για τις οποίες έχει την ευθύνη ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά όπως είπα, δεν θα απαντήσουμε στη λογική οφθαλμός αντί οφθαλμού. Πρέπει απλά να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας ασφαλή».

«Το Λονδίνο χρειάζεται επειγόντως νέο δήμαρχο. Ο Καν είναι καταστροφή, η κατάσταση θα επιδεινωθεί!», είχε σχολιάσει στο twitter ο Τραμπ αναδημοσιεύοντας ένα κείμενο αμφιλεγόμενης αρθρογράφου που επισήμανε ότι υπήρξαν τρεις θάνατοι και τρεις σοβαροί τραυματισμοί στην πόλη σε λιγότερες από 24 ώρες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσφατα επισκέφθηκε το Λονδίνο, όπου συνάντησε μεταξύ άλλων και τη βασίλισσα Ελισάβετ. Την ίδια ώρα η βρετανική πρωτεύουσα δονούνταν από διαδηλώσεις εναντίον της παρουσίας του εκεί.

Πηγή: euronews

Διαβάστε επίσης