Οι λόγοι του "διαζύγιο" Τζων Καλημέρη - Open

H ισχυρή κυρία των media που ετοιμάζεται να μείνει «εκτός»

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση πως ο Τζώνη Καλημέρης βρέθηκε εκτός Open. Ο σταθμός με μια λιτή ανακοίνωσή γνωστοποίησε τη λήξη της συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή, ο Τζώνη Καλημέρης αποχώρησε από το σταθμό για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

«Ανακοινώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Open κ. Τζώνης Καλημέρης αποχωρεί από τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Το OPEN ευχαριστεί θερμά τον κ. Καλημέρη για τη συνεργασία και τη συνολική του συνεισφορά» αναφέρει συγκεκριμένα ο σταθμός.

Σύμφωνα με το news.gr, o λόγος όμως που οδήγησε στο «διαζύγιο» ανάμεσα στον Τζώνη Καλημέρη και τον σταθμό της Παιανίας είναι οι στόχοι που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Ο Ιβάν Σαββίδης, είχε τοποθετήσει τον Τζώνη Καλημέρη στη συγκεκριμένη θέση ώστε να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του και την πείρα που έχει αποκτήσει στα τηλεοπτικά δρώμενα, στα τόσα χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας. Ο στόχος ήταν οι υψηλές τηλεθεάσεις και τα έσοδα στα ταμεία του σταθμού.

Το Open θέλησε να κερδίσει τα δυο συγκεκριμένα στοιχήματα κατά την περίοδο των εκλογών γι’ αυτό και εμπλούτισε το τηλεοπτικό του πρόγραμμα με πολιτικές εκπομπές.

Οι τηλεθεατές ωστόσο δεν έδειξαν τη προτίμηση τους στα προγράμματα του σταθμού με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήξη ανάμεσα στον Τζώνη Καλημέρη και τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει στον διευθύνοντα σύμβουλο πως πρέπει να βρει λύση ώστε έχει έσοδα ο σταθμός καθώς για μεγάλο  διάστημα «μπαίνει μέσα».

Μια ευκαιρία ακόμα, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του καναλιού, εμφανίστηκε μέσω της φιλόδοξης σειράς του Open, «Το κόκκινο ποτάμι». Δυστυχώς όμως, τα νούμερα τηλεθέασης, άρα και τα έσοδα στα ταμεία, δεν ήταν ούτε τα αναμενόμενα ούτε τα προσδοκώμενα.

Εκτός όμως από τον Τζώνη Καλημέρη, σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα της εξόδου του Open, ετοιμάζεται να δει και η υπεύθυνη προγράμματος, Άλκηστις Μαραγκουδάκη.

Η ισχυρή κυρία των media με τη μακρά τηλεοπτική πορεία, φέρεται να έχει προβεί ήδη σε συζητήσεις με αντίπαλο κανάλι και να έχει παρουσιάσει τις ιδέες της, οι οποίες όμως δεν έχουν αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό καθώς στον προγραμματισμό του συγκεκριμένου σταθμού για τη νέα σεζόν δεν περιλαμβάνονται σειρές παρά μόνο εκπομπές και ταινίες.

Διαβάστε επίσης