Μετρώντας αντίστροφα

Του Κώστα Σπαρτινού, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Αχαΐα

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές και στην Αχαΐα, όπως και σε όλη τη χώρα, αναμετρώνται δύο εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Ανάμεσά τους, όπως διατυπώνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στις κενολογίες της ΝΔ, υπάρχει ένα χάσμα, για την πορεία της κοινωνίας μας και την βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο.

Αναρωτηθήκατε γιατί, λίγο πριν την τελική ευθεία, από την απέναντι πλευρά δεν υπάρχουν ακόμη για συζήτηση καθαρές πολιτικές θέσεις; Γιατί ακόμη και σε επίπεδο υποψηφιοτήτων το τοπίο παρέμεινε, επίτηδες, θολό, μέχρι την τελευταία ώρα;

Τι θέλουν να κρύψουν, από ποιους θέλουν να κρατήσουν τα χαρτιά τους κλειστά;

Η απάντηση είναι απλή. Η δική τους τακτική θέλει αν είναι δυνατόν ο χρόνος μέχρι τις 7 Ιουλίου να χαθεί, να συμπιεστεί, μέσα σε μια θολή εικόνα με προτάσεις και υποσχέσεις που δεν αντέχουν ούτε στο χρόνο ούτε στην κριτική!

Μόνο τον αρχηγό της ΝΔ είδαμε στην Αχάια Κλάους να οραματίζεται κάστρα να πέφτουν. Όμως ο επίδοξος κατακτητής δεν αποκάλυψε ποιο είναι το σχέδιο για τη ζωή των… υπηκόων του!

Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, μάθαμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο χρόνο, μάθαμε να παλεύουμε στα δύσκολα. Ας γυρίσουμε για λίγο το ρολόι του χρόνου πίσω. Τότε, όταν στα τέλη 2014 παραλάβαμε το ΑΕΠ μειωμένο κατά 25%,  250 χιλιάδες και πλέον λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και είχαν χαθεί πάνω από 700 χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Κοιτάξτε τώρα τι λέει το ρολόι σήμερα. Έχουμε θετικό ισοζύγιο και στις θέσεις εργασίας και στο χώρο των ενεργών επιχειρήσεων. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί και ποιοι χρονοτριβούν και αερολογούν, ποιοι θέλουν να καλύψουν την αλήθεια με τη στήριξη των φιλικών τους Μέσων Ενημέρωσης και τις θεωρίες περί καμένης γης.
ΥΓ. Και μιας και αναφερόμαστε περί καμένης γης, για να δούμε τι υπήρχε στην Δυτική Ελλάδα και στην Αχαΐα το 2015. Τα έργα της Ολυμπίας και της Ιονίας οδού «παγωμένα», το τρένο δεν φαινόταν να προσεγγίζει την Αχαΐα και το έργο της Πατρών –Πύργου χωρίς δεσμευμένες πιστώσεις και εγγύηση χρηματοδότησης από την Ε.Ε. Το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας σε διαδικασία παραχώρησης σε «επενδυτές» ενώ η παραχώρησή του στο Δήμο, την οποία είχε υποσχεθεί και είχε δεσμευθεί η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου γινόταν «μπαλάκι» των υπουργών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εμπαίζοντας τους πατρινούς.

Για να μην ξεχνάμε και να μη χανόμαστε στα θολά νερά της κοσμοθεωρίας και της πολιτικής πρακτικής της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ