"Έκλεισαν" την Πατρών - Πύργου οι εργαζόμενοι της Frigoglass - Με μαύρες σημαίες διαμαρτύρονται για το "λουκέτο" της μονάδας - ΦΩΤΟ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νεότερα

Έκλεισαν τη νέα εθνική Πατρών Πύργου, οι εργαζόμενοι της frigoglass διαμαρτυρόμενοι για το "λουκέτο" της μονάδας. 

Ο συμβολικός αποκλεισμός έγινε στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ. Εργαζόμενοι και όσοι έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν κρατού μαύρες σημεαίες, φωνάζοντας "όχι στην ανεργία".

Προς το παρόν κίνηση στη νέα εθνική οδό, έχει διακοπεί. 

----------------

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις του οι εργαζόμενοι της Frigoglass, μετά την απόφαση της εταιρείας για λουκέτο της μονάδας που λειτουργεί στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας και συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Μετά τη χτεσινή μας κινητοποίηση στην Αθήνα συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις που με τον πιοανάλγητο τρόπο ανακοίνωσε η εργοδότρια εταιρία καλώντας όλους φορείς στο πλευρό μας.

Η απόφαση της εταιρίας να πετάξει στο δρόμο 91εργαζόμενους μετά από 30 και πλέον χρόνια εργασίας αποτελείμία ακόμα απόδειξη για το πώς λειτουργεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει τουςεργαζόμενους .

Συνεπώς είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους οδρόμος της πάλης και του αγώνα απέναντι στις προκλητικέςπολιτικές των εργοδοτών με τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη των λαικών στρωμάτων.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιούμε τρίωρη στάση εργασίας (11.00 π.μ-14.00 μμ) τη Τρίτη 18/6/2019 και προχωρούμε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Πατρών Πύργου για μία (1) ώρα στο ύψος της διασταύρωσης του ΟΣΕ για να διατρανώσουμε μαζί με τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής το δικαίωμα μας στηνΕργασία και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και τηνδιατήρηση των θέσεων εργασίας.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 20:00, πραγματοποιείται δημόσια ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση στο μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Συζήτηση – Λήψη απόφασης – Δράσεις για την κατάσταση στο εργοστάσιο της FRIGOGLASS ΑΒΕΕ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ