Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ ο 50χρονος που τραυματίστηκε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 50χρονος αυτοαπασχολούμενος που έκανε βουτιά στο κενό και ενώ είχε ανέβει σε ανυψωτικό κλαρκ στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

«Ο τραυματίας» σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εντατικολόγος κ. Βολακάκη στο neakriti.gr, «είναι σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρές κακώσεις σπλαχνικού κρανίου, κάταγμα βάσης κρανίου και υπαρανοειδή αιμορραγία. Επίσης έχει πολλαπλά κατάγματα πλευρών και πνευμοθώρακα και θλάσεις πνεύμονα».

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου κ. Μοσχοβάκη που μίλησε στο neakriti.gr ο άτυχος άνδρας, «νοσηλεύεται στην εντατική, σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση με τους γιατρούς να εκφράζουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στο θώρακα και δεν είναι διασωληνωμένος. Διανύοντας άλλωστε και τα πρώτα 24ώρα από την πτώση , μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως σας ξαναλέω ότι υπάρχει μια αχτίδα αισιοδοξίας».

Tο σοβαρό ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, κινητοποιώντας τις υγειονομικές αρχές. Ο εργαζόμενος έκανε βουτιά στο κενό πέφτοντας από ύψος 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρεθεί αιμόφυρτος στο έδαφος, αιμορραγώντας από το κεφάλι.

Το ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο, απ’ όπου παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία συντήρησης κτηρίων και όταν τον παρέλαβε είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται.

Διαβάστε επίσης