Στην Πάτρα το 7ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας

Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC) ταξιδεύει το 2019 στην Πάτρα.

Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ελλάδα, αναζητά μέσα από μονοπάτια πρόκλησης και αμφισβήτησης τη διαχρονική αξία του σχεδιασμού της οπτικής επικοινωνίας. Όπως πάντα, μία σειρά από ενδιαφέροντα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του διημέρου πριν το κυρίως συνέδριο (17 και 18 Ιουνίου) και οι εκθέσεις και εκδηλώσεις θα αποτελέσουν σημαντική παράμετρο της διοργάνωσης.

Από το 2002 το συνέδριο επιβεβαιώνει τη φήμη του ως μία από τις σημαντικότερες διεθνείς συναντήσεις. Υποστηρίζοντας τον ανοιχτό, ουσιαστικό διάλογο, το ICTVC προσελκύει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και χώρους με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρακτική σε σχέση με την τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου που αντικατοπτρίζονται στις ως τώρα διοργανώσεις, απηχούν τις αλλαγές στο κοινωνικοπολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό περιβάλλον και ενσωματώνουν την επίδραση των νέων τεχνολογιών. Και αυτή τη φορά, στο 7o ICTVC, θα καλυφθούν χωρίς περιορισμούς τα πεδία έρευνας, θεωρίας, ιστορίας, εκπαίδευσης, και πρακτικής.

Το 7ο ICTVC διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας της Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από το Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Κύπρος, το Τμήμα Τυπογραφίας και Γραφικής Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Reading, ΗΒ, το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ελλάδα, ATypI (Διεθνής Τυπογραφική Ένωση), ISTD (Διεθνής Ένωση Τυπογραφικών Σχεδιαστών),IIID (Διεθνές Ινστιτούτο για τον Σχεδιασμό της Πληροφορίας), AEPM (Ένωση Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας), IP3 (Ινστιτούτο Χάρτου, Εκτυπώσεων και Εκδοτικής), ΕΓΕΚ (Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου), Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, Αρχείο Οπτικής Επικοινωνίας Ελλάδας, Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων, Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ