Πέθανε ο Φράνκο Τζεφιρέλι

Ήταν γνωστός για αρκετές από τις ταινίες που είχε σκηνοθετήσει

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι. Ιταλικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές της οικογένειάς του, αναφέρουν ότι ο Τζεφιρέλι "έσβησε ήσυχα έπειτα από μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες".

Ο Τζεφιρέλι ήταν ντεκορατέρ και σκηνοθέτης και παραγωγός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας με κάποιες από τις όπερές του να θεωρούνται κλασικά έργα παγκοσμίως.

Ήταν γνωστός για αρκετές από τις ταινίες που είχε σκηνοθετήσει, ιδιαίτερα η ταινία Ρωμαίος και Ιουλιέτα (1968), για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ. Η ταινία του "Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι" (1967) με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον παραμένει η καλύτερη κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης παράστασης. Η μίνι σειρά του Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977) κέρδισε αναγνωρισιμότητα και προβάλλεται ακόμα και σήμερα κατά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα σε πολλές χώρες.

Αξιωματικός της ιταλικής κυβέρνησης από το 1977, ο Τζεφιρέλι έλαβε τη διάκριση του ιππότη από την βρετανική κυβέρνηση το 2004 όταν έγινε Ταξιάρχης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Το 2009 βραβεύτηκε με το Premio Colosseo. Υπήρξε και γερουσιαστής (1994-2001) για το ιταλικό κεντρο-δεξιό κόμμα Forza Italia.

Διαβάστε επίσης