Πάτρα: Τι απαντά ο Διοικητής του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" στις καταγγελίες των εργαζομένων

Σε επιστολή του ο διοικητής του νομοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες

Σας κουράζω και πάλι στην προσπάθεια να ενημερώσω αν είμαι ή όχι παράνομος, αν κάνω ή όχι την εργασία που μου έχει ανατεθεί, αν την κάνω σωστά ή «βολεύω» καταστάσεις και «ημέτερους», αλλά δεν έχω άλλο τρόπο να ενημερώσω από τη δημοσιοποίηση των δεδομένων που αφορούν σε όλα αυτά.

Για την ενημέρωσή σας και σε απάντηση των όσων καταγγέλλει αρκετές ημέρες τώρα το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου μέσω του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου, καταθέτω τα παρακάτω στοιχεία και γεγονότα.

Στις 4 Μαρτίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ διόρθωση που αφορούσε το άρθρο 1, του εκδοθέντος το 2018  νέου οργανισμού του νοσοκομείου με τη συγχώνευση των δυο νοσηλευτικών μονάδων. Η διόρθωση αυτή καθιστούσε τον οργανισμό ΑΜΕΣΑ εφαρμόσιμο και άρα η Διοίκηση είχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τον εφαρμόσει.

Ξεκίνησε η προεργασία των κατάλληλων αποφάσεων εφαρμογής, η πρώτη με την  κατανομή ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, του συνόλου των θέσεων του προσωπικού στις οργανικές μονάδες του νοσοκομείου και η δεύτερη με την τοποθέτηση του συνόλου του προσωπικού στις οργανικές μονάδες και στις αντίστοιχες θέσεις ευθύνης.

Την ευθύνη για τις αποφάσεις αυτές έχει ο Διοικητής και βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολες είναι, αφού πρέπει να εξετασθεί ένα σύνολο παραμέτρων όπως η προϋπηρεσία, η αξιοκρατία, η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας κάθε οργανικής μονάδας, η ομαλή και ποιοτική λειτουργία του νοσοκομείου, η προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Δεν μπορεί να διατηρηθούν διπλές θέσεις Διευθυντών και προϊσταμένων, ούτε μπορεί ο Διοικητής να καθυστερεί την τακτοποίηση αυτών και όποιων άλλων θεμάτων άπτονται της εφαρμογής του οργανισμού επ’ αόριστο, σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.

Οι αποφάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν και εκδόθηκαν στις 31 Μαΐου με ισχύ από 1 Ιουνίου και αμέσως άρχισαν οι διαμαρτυρίες, διότι κατά το σωματείο είμαι παράνομος γιατί εξέδωσα τις αποφάσεις, αλλά και αν δεν τις εξέδιδα πάλι παράνομος θα ήμουν!

Επίσης λένε ότι είμαι παράνομος διότι το περιεχόμενο των αποφάσεων δεν έπρεπε να είναι αυτό αλλά διαφορετικό. Δηλαδή δεν «αρέσει» σε ορισμένους το περιεχόμενο των αποφάσεων και απαιτούν να τις πάρω πίσω! Υποκαθιστούν το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου ο οποίος πιθανά εκτιμά ότι αδικείται, να προσφύγει με την ένστασή του στην εποπτεύουσα αρχή (6η ΥΠΕ), ή στην Δικαιοσύνη, προσπαθούν να υποκαταστήσουν τη Διοίκηση του νοσοκομείου, θεωρούν το σωματείο αρμόδιο να αποδώσει Δικαιοσύνη!

Οι τελευταίες αυτές ενέργειες του σωματείου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τη λειτουργία του νοσοκομείου. Αντιλαμβάνεστε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου δεν μπορεί να συνεχιστεί σωστά χωρίς την απρόσκοπτη τροφοδοσία του με τα απαιτούμενα φάρμακα, υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια και άλλα αναλώσιμα και αρμόδιο για αυτό δεν είναι το σωματείο ούτε ο πρόεδρός του! Η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών καθιστά  αδύνατη τη σωστή τροφοδοσία μας με ότι χρειαζόμαστε. Παράλληλα υπεισέρχονται καθυστερήσεις και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των διοικητικών υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Οι Διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου είναι υπό κατάληψη από τις 6/6/2019. Τα αποθέματα των απαιτούμενων για τη ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου υλικών τελειώνουν! Καλώ ενώπιον όλων σας τους καταληψίες να λήξουν την χωρίς καμία προοπτική κινητοποίησή τους διότι θέτουν πλέον σε κίνδυνο τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου. Η Δικαιοσύνη είναι παρούσα να αποφανθεί για το παράνομο ή όχι των αποφάσεών μου σε κάθε αντίστοιχο αίτημα. Δεν είναι αρμόδιο το σωματείο και δεν μπορεί να παίζει σε βάρος της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του

Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

«Ο Άγιος Ανδρέας»



 

Θεόδωρος Σερεμέτης

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ