Σία Αναγνωστοπούλου: Το κάστρο της Αχαΐας δεν θα πέσει!

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ μίλησε στο ραδιόφωνοNews 24/7 στους 88,6 η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών.

“Πάντα είμαστε σε ετοιμότητα. Τώρα είμαστε σε εγρήγορση.

Δεν φοβόμαστε. Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα. Δεν είναι μόνη της η Κύπρος. Έχει την Ε.Ε, το Διεθνές Δίκαιο και την Ελλάδα” είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Έκανε λόγο για στενή συνεργασία της Λευκωσίας και με την Αθήνα αλλά και με την Ευρώπη.

Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία της για την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ευρώπη και εκτίμησε ότι η Άγκυρα είναι εγκλωβισμένη στην πολιτική της.

Σχετικά με την έκθεση του ESM, απάντησε: “τα δικά μας στοιχεία δεν δείχνουν καμία τρύπα. Ούτε στον προϋπολογισμός ούτε πουθενά. Τα μέτρα είναι κοστολογημένα γιατί δε θέλουμε η χώρα να επιστρέψει σε δημοσιονομικό χάος”.

Πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα παραλάβει καμένη γη. Με την κα. Αναγνωστοπούλου να μιλά για ένα ισχυρό αποθεματικό που έχει πλέον η χώρα για να μην κινδυνεύσει τα επόμενα αρκετά χρόνια, αποθεματικό που -κατά την ίδια- δεν είχε ποτέ.

“Το κάστρο της Αχαΐας δεν πρόκειται να πέσει” σχολίασε με φόντο τις υποψηφιότητες πολιτικών αρχηγών στο συγκεκριμένο νομό.

Διαβάστε επίσης