Ντ. Τραμπ: Είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για μια συμφωνία με το Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά ότι είναι ακόμη "πολύ νωρίς" για μια συμφωνία μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης, σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι εκτιμά τη μεσολαβητική προσπάθεια του Ιάπωνα συμμάχου του, του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. Όμως "εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι υπερβολικά νωρίς ακόμη και για να το σκεφτούμε", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επίτευξη κάποιας συμφωνίας.

Οι Ιρανοί "δεν είναι έτοιμοι, όπως δεν είμαστε ούτε και εμείς!", κατέληξε ο Τραμπ.

Το μήνυμα αυτό αναρτήθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολαχ Αλί Χαμενεΐ, στις συνομιλίες που είχε στην Τεχεράνη με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας απέρριψε κατηγορηματικά την έναρξη συνομιλιών με τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι "δεν του αξίζει" να ανταλλάσουν οι Ιρανοί μηνύματα μαζί του.

Διαβάστε επίσης