Πάτρα: Διανομή Αθλητικού Υλικού στα Σχολεία από τον δήμο

     Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού ολοκλήρωσε την πρώτη φάση διανομής αθλητικού υλικού στα σχολεία του Δήμου Πατρέων, μέσω των Σχολικών Επιτροπών που περιλαμβάνει μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ χάντμπολ, δίκτυα για στεφάνια μπάσκετ, κώνους, φιλέ βόλεϊ και δίχτυα για τέρματα χάντμπολ. 

    Ενδεικτικά μοιράστηκαν 150 σετ διχτάκια μπάσκετ, πάνω από 1000 μπάλες διαφόρων μεγεθών και αθλημάτων, 80 σετ κώνων οριοθέτησης, 40 σετ δίκτυα χάντμπολ, χρονόμετρα χειρός, κ.α.

     Ταυτόχρονα, κατόπιν συνεννόησης με τα σχολεία, πριν τη λήξη του σχολικού έτους, προγραμματίζεται η  προμήθεια υλικού που θα εστιάζει κυρίως στην ασφάλεια των μαθητών (προστατευτικά στρώματα μπασκετών, στήλων βόλεϊ, προστατευτικών στρωμάτων κλπ).

     Πρέπει να αναφερθεί  ότι οι ελλείψεις που αφορούν στον αθλητισμό και το μάθημα φυσικής αγωγής στα  σχολεία, εξαιτίας των διαρκών πολύχρονων  περικοπών στην παιδεία, συνήθως καλύπτονταν από τους συλλόγους των γονέων  που αναγκάζονταν να αγοράσουν μπάλες και άλλα είδη αθλητικού υλικού, συνεισφέροντας  πολλές φορές από  το υστέρημα τους.

     Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου  αναδεικνύει για ακόμα μία φορά τη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στις σχολικές ανάγκες και επιβεβαιώνει ότι τα σχολεία αποτελούν για αυτή μία από τις πρώτες της προτεραιότητες.