Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019: "Παιδί και τέχνη" σήμερα

Με την ενότητα «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ», συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019. Η ενότητα θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου και οι εκδηλώσεις που περιέχει θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου , με εξαίρεση την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος», η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ».

Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, θα είναι «γεμάτη» από …«Λάχανα και Χάχανα» . Ο δημιουργός τραγουδιών, Τάσος Ιωαννίδης με την κιθάρα του, οδηγεί τα παιδιά σε μια διασκεδαστική περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία.  Τραγουδάει, αφηγείται, παίζει με τα παιδιά και τα καλεί να συμμετάσχουν στα τραγούδια.

Ο «κύριος Τάσος», όπως τον αποκαλούν τα παιδιά, θα τραγουδήσει τα πιο αγαπημένα από τις δουλειές «Λάχανα και Χάχανα» - 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας, η Προπαίδεια σε Τραγούδια, Εδώ Νηπιαγωγείο, Οι Ρυθμοί και οι Αριθμοί.  (Έναρξη 20.30)

Την ίδια ημέρα στις 8.00 το βράδυ στον Πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ» τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΟΜΑΙΘΩ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ θα πραγματοποιήσουν την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος» , σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, και το ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας, θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στα παιδιά «Μικρές στιγμές…Μεγάλης ευτυχίας» και στις 9.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΟΥΛΙ" του ΜΩΡΙΣ ΜΑΙΤΕΡΛΙΝΓΚ, επίσης από το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ .

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της ενότητας «Παιδί και Τέχνη» είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ