Κυριάκος Μητσοτάκης για Δημόσιο: Fake news ότι θα απολύσουμε, θα υπάρχει αξιολόγηση

Fake news χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τα περί απολύσεων στο Δημόσιο από τη Νέα Δημοκρατία εάν έρθει στην κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη με άξιους δημόσιους υπάλληλους», τονίζοντας παράλληλα πως θα υπόκεινται σε αξιολόγηση, «όχι την πολιτική αξιολόγηση αλλά αξιολόγηση επιβράβευσης των καλύτερων».

«Γιατί μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης να μην μπορεί να προοδεύσει;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι, η μεγάλη πλειοψηφία, θέλει την αξιολόγηση γιατί είναι άξιοι συμπολίτες μας».

 

«Μπορούμε να ξεφύγουμε από το 1 προς πέντε; Ναι. Αν η οικονομία αναπτυχθεί θα κάνουμε περισσότερες προσλήψεις, θα προσλαμβάνουμε όμως πραγματικά εκεί που υπάρχει ανάγκη», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γιατί οι προσλήψεις τα τελευταία χρόνια δεν αφορούν επιστημονικό προσωπικό;», διερωτήθηκε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ. «Θα κάνουμε προσλήψεις στην παιδεία, στην υγεία, στην αστυνομία, αλλά όχι πελάτες μας, αλλά ειδικό προσωπικό».

«Δεν θα κάνουμε προσλήψεις δεξιά και αριστερά. Είναι θέμα προτεραιοτήτων εκεί που χρειαζόμαστε θα προσλαμβάνουμε».

«Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα»

«Άμεσα θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως όποιος άλλος δημόσιος χώρος. Θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία», συνέχισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως «υπάρχει ζήτημα τήρησης του νόμου εντός των πανεπιστημίων σήμερα»

Ο ίδιος χαρακτήρισε ακόμη τα πανεπιστήμιο σήμερα ορμητήρια μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης