Για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου

χρηστος πατούχας

Ερώτηση – Πρόταση προς τον κύριο Δήμαρχο Πατρέων

(Διά της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

Πάτρα 12 Ιουνίου 2019

Για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών Πύργου

 

Κύριε Δήμαρχε

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Αρχή για το δρόμο της Πατρών Πύργου. Θα λειτουργήσετε «κυτίο παραπόνων» των κατοίκων της Νότιας πλευράς για τις αρνητικές συνέπειες, για να εξετασθούν στην συνέχεια «οι δυνατότητες και οι αρμοδιότητες του Δήμου»

Εν ολίγοις η μπάλα στην εξέδρα!

 Δεν κινηθήκατε όταν έπρεπε, δεν θέσατε ποτέ σε άμεση προτεραιότητα το αίτημα της Νότιας χάραξης, δεν αξιοποιήσατε καν τις έστω δειλές, αλλά ομόφωνες αποφάσεις των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, δεν δώσατε δύναμη στον πληθυσμό των 300 000 κατοίκων που εκπροσωπούν, δεν αντιμετωπίσατε με αποφασιστικότητα τις παλινωδίες του Υπουργού και της Κυβέρνησης. Να σημειωθεί, ότι οι αποφάσεις αυτές, οφείλονται στην δική μας, της Ανυπότακτης Πολιτείας και της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Νότια Χάραξη, αποφασιστικότητα, η οποία τάραξε τα νερά, ανάγκασε τον Υπουργό να υποσχεθεί εξέταση του θέματος και προμελέτη της νότιας χάραξης.

Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν, γιατί η Κυβέρνηση είχε την σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Αρχής, την ισχυρότατη πίεση των παραχωρησιούχων του μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου και την ανοχή, ή έστω την χαλαρή στάση, των Δημάρχων. Πρωτίστως την δική σας χαλαρή στάση.

Η τωρινή σας ανακοίνωση, αφορά μικροδιευθετήσεις. Που στα 10 αιτήματα, η κατασκευάστρια εταιρεία θα δέχεται τα δύο και θα συνεχίζουμε τον φαύλο κύκλο της σφαγής ολόκληρης της περιοχής νότια της Πάτρας και μέχρι την Κάτω Αχαΐα, υπονομεύοντας ταυτόχρονα και το αίτημα αλλαγής της χάραξης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Υπάρχει άλλος δρόμος;

Ναι υπάρχει. Να τολμήσετε τώρα! Να επαναφέρετε το αίτημα της Νότιας χάραξης!

Κύριε Δήμαρχε, έχετε πρόσφατη συντριπτική πολιτική εμπιστοσύνη και εντολή. Αξιοποιήστε την! Διαμηνύστε στην Κυβέρνηση και την ανάδοχο εταιρεία ότι δεν αποδέχεστε την λύση τους. Ότι η λύση τους είναι καταστροφική για το μέλλον. Αφήστε στην άκρη τις «γράνες» και τις μικροδιευθετήσεις, που δεν οδηγούν σε τίποτα χρήσιμο, αποπροσανατολίζουν τους κατοίκους, δεν στριμώχνουν κανέναν, ούτε καν τα κόμματα εξουσίας που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις 7 Ιουλίου.

Συγκαλέστε το Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρουσία όλων των πρόσφατα εκλεγέντων, παρατάξεων και προσώπων. Καλέστε την νέα Περιφερειακή Αρχή και τον νέο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας. Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του.

Τολμήστε!

Με κάθε τιμή

Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, Δημοτικός Σύμβουλος