Κίνα: Τουλάχιστον 19 νεκροί λόγω πλημμυρών

12/06/2019 | 08:24

Πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι κατακρημνίσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν την τελευταία εβδομάδα στην περιφέρεια της Γκουάνγκσι, που γειτονεύει με το Βιετνάμ, στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ οι πλημμυροπαθείς συνολικά είναι τουλάχιστον 570.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, κατά τις ίδιες πηγές.

Στη γειτονική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας αγνοείται. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες κατέστρεψαν δρόμους αλλά και πολά σπίτια.

Κατά την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, συνολικά 22 επαρχίες σαρώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες ύψους που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων γιούαν (1,3 δισ. ευρώ).

Πάτρα: Νέο πλήγμα για την οικογένεια Λιοπέτα – “Εσβησε” η 26χρονη Δήμητρα – Αύριο η κηδεία της

Πάτρα: Τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμό από αριστεριστές δέχθηκε στην πλατεία Γεωργίου η Χρ. Αλεξοπούλου – Το βίντεο της ντροπής με τις άθλιες ύβρεις

Σαλαμίνα: Στο ψυχιατρείο ο γιος της 75χρονης – «Η μητέρα μου ήταν ακόμα ζεστή κι εγώ κρατούσα αγκαλιά τη δολοφόνο της»

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Δήμητρα Λιόπετα – Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει – “Έσβησε” στην αγκαλιά της μάνας της

Πάτρα: Μνημόσυνα που θα τελεστούν Σάββατο & Κυριακή

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Πάτρα: Έριξαν κροτίδα σε σχολικό συγκρότημα – Τραυματίστηκε 12χρονος μαθητής

Πάτρα: Στη φυλακή ο γιος του επιχειρηματία για τα ναρκωτικά