Κίνα: Τουλάχιστον 19 νεκροί λόγω πλημμυρών

12/06/2019 | 08:24

Πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι κατακρημνίσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν την τελευταία εβδομάδα στην περιφέρεια της Γκουάνγκσι, που γειτονεύει με το Βιετνάμ, στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ οι πλημμυροπαθείς συνολικά είναι τουλάχιστον 570.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, κατά τις ίδιες πηγές.

Στη γειτονική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας αγνοείται. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες κατέστρεψαν δρόμους αλλά και πολά σπίτια.

Κατά την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, συνολικά 22 επαρχίες σαρώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες ύψους που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων γιούαν (1,3 δισ. ευρώ).

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)