Η "Ώρα Πατρών" για το λουκέτο στη Frigoglass

ανακοινωση

Το κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass ανέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο για τους 91 εργαζόμενους σε αυτό, τις συνέπειες της παραγωγικής αναδιάρθρωσης που δεν λαμβάνει υπόψιν της το κοινωνικό κόστος. Είχαμε μιλήσει κατά επανάληψη, ως ΩΡΑ Πατρών, σε όλη την προεκλογική περίοδο, για τη δίκαιη ανάπτυξη που έχουμε ανάγκη ως πόλη, ως περιοχή. Για την ανάπτυξη που θα προσφέρει κοινωνική ανταποδοτικότητα, με θέσεις εργασίας και αύξηση του αναδιανεμόμενου πλούτου.

Σήμερα είδαμε τι σημαίνει ανάπτυξη σε όφελος των λίγων, τι σημαίνει αναδιάρθρωση με μοναδικό σκοπό την αύξηση του επιχειρηματικού κέρδους. Σήμερα πήραμε μια πρόγευση των όσων υποστηρίζουν οι θιασώτες της ανάπτυξης χωρίς κοινωνικό πρόσημο, οι πολέμιοι  του κόσμου της εργασίας.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επέλεξαν να προβούν σε αυτή την ενέργεια οι ιδιοκτήτες της Frigoglass εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Είναι ανάγκη τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλισθεί το μέλλον των εργαζομένων αλλά και να αναζητηθούν ευθύνες για τη μεταφορά μιας παραγωγικής βιομηχανικής δομής που αποδεδειγμένα έχει δυνατότητες κερδοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ