Πώς θα μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

Έξι επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Όταν πρόκειται για σπλαχνικό λίπος, το λίπος δηλαδή που καλύπτει τα όργανά σας, υπάρχουν κακά και καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία σας συγκριτικά με το υποδόριο λίπος. Τα καλά νέα είναι ότι θεωρείται εύκολο να το ξεφορτωθείτε.

Ακολουθούν έξι επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να το καταφέρετε αυτό.

Μειώστε το μέγεθος των μερίδων σας. Ακούγεται προφανές, αλλά δεν πρόκειται για μια τυχαία συμβουλή. Σχετική έρευνα κατέληξε στο πόρισμα ότι οι δίαιτες με μειωμένες θερμίδες αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να μειώσει κανείς το κοιλιακό και συνολικό του λίπος. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πεινάσετε. Απλά προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, καθώς και τρόφιμα ολικής άλεσης, ώστε να νιώθετε χορτάτη έχοντας καταναλώσει λιγότερες θερμίδες.

Επιλέξτε τρόφιμα ολικής άλεσης. Τα τρόφιμα ολικής άλεσης έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι απλοί υδατάνθρακες που εντοπίζονται στα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ψωμί, σας κρατούν χορτάτη για λιγότερη ώρα, επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και κατ΄επέκταση αυξάνουν την όρεξή σας για φαγητό.

Εστιάστε στην αερόβια γυμναστική. Η αερόβια γυμναστική είναι η καλύτερη μέθοδος όσον αφορά στη συρρίκνωση του στομαχιού σας. Σύμφωνα με έρευνα του Duke University, το τρέξιμο είναι η πιο αποτελεσματική γυμναστική για τη μείωση του σπλαχνικού λίπους και του λίπους στο στομάχι. Ιδανικά, συνδυάστε τις αερόβιες προπονήσεις με τις προπονήσεις με αντίσταση για να μειώσετε το σωματικό λίπος σας και να τονώσετε το σώμα σας.

Μην ξεχνάτε τις φυτικές ίνες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μετατρέπονται σε ζελέ όταν φτάνουν στο στομάχι σας και εκτός από το να σας κρατούν χορτάτη, μπλοκάρουν την απορρόφηση της χοληστερόλης. Οι διαλυτές φυτικές ίνες εντοπίζονται στα σιτηρά (π.χ. βρώμη, σίκαλη), στα φρούτα, τα λαχανικά και στα όσπρια.

Καταναλώστε «καλά» λιπαρά. Ο τύπος του λίπους που καταναλώνετε είναι εξίσου σημαντικός με την ποσότητα του λίπους που καταναλώνετε. Τα «καλά» λιπαρά είναι ευεργετικά για τα πάντα, από τον εγκέφαλό σας μέχρι τη σιλουέτα σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να εκτοπίσετε από τη διατροφή σας τα τρανς λιπαρά και να προτιμήσετε τα «καλά», μονοακόρεστα λιπαρά, που εντοπίζονται στο αβοκάντο και το ελαιόλαδο.

Κοιμηθείτε επαρκώς. Ερευνητές της Ιατρικής του Wake Forest βρήκαν ότι οι συμμετέχοντες που κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο λιγότερο από πέντε ώρες κάθε βράδυ συγκέντρωσαν περισσότερο κοιλιακό λίπος μέσα σε διάστημα πέντε ετών, συγκριτικά με αυτούς που κοιμόντουσαν τουλάχιστον έξι ώρες. Μείνετε, λοιπόν,  μακριά από τις οθόνες προτού ξαπλώσετε και φροντίστε να κοιμάστε κάθε βράδυ περίπου την ίδια ώρα.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης