Πάτρα: Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργαζόμενων του ΠΕΑΚ

Στην ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των 17 απασχολούμενων στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας, προχώρησε η διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας. Πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι προσελήφθησαν πέρσι τον Ιούνιο μέσω του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ και η ανανέωση είναι διάρκειας ενός έτους.

Την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουνίου. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Κανελλάκης, υπογράμμισε προς τους εργαζόμενους ότι με την εμπειρία που διαθέτουν και την δουλειά τους, συνέβαλαν σημαντικά ώστε η λειτουργία των δημόσιων αθλητικών υποδομών της Πάτρας να γίνει ακόμη καλύτερη. Γεγονός το οποίο, όπως τόνισε, έχει αναγνωριστεί τόσο από τη Διοικούσα Επιτροπή, όσο κυρίως από τους αθλούμενους και τους επισκέπτες των γηπέδων.

Στο πλαίσιο αυτό, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και δήλωσε βέβαιος πως με την ίδια όρεξη και το ίδιο μεράκι θα συνεχίσουν να εργάζονται και την επόμενη περίοδο. Παράλληλα, ανέφερε τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το ΠΕΑΚ καθώς πλέον οι εργασίες καθαριότητας, φύλαξης, συντήρησης των εγκαταστάσεων, κτλ., δεν ανατίθενται σε ιδιώτες, αλλά γίνονται από τους εργαζόμενους.

Εξάλλου,  ο Νίκος Κανελλάκης υπενθύμισε πως «αυτά τα τέσσερα χρόνια, τόσο οι προηγούμενες διοικήσεις του ΠΕΑΚ, όσο κ
αι η παρούσα που αποτελεί συνέχειά τους, κλήθηκαν να διαχειριστούν μια χαώδη κατάσταση, πλήρους αποδιοργάνωσης και απαξίωσης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας και μάλιστα με δυο υπαλλήλους, οι οποίοι έγιναν τέσσερις καθώς προστέθηκε άλλη μια υπάλληλος από μετάταξη και ένας υπάλληλός με διάθεση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

«Σήμερα», συνέχισε ο κ. Κανελλάκης, «ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στο ΠΕΑΚ Πάτρας ανέρχεται στα 24 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των ναυαγοσωστών, οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση στο κολυμβητήριο, γεγονός που μας ικανοποιεί ως Διοικούσα Επιτροπή, καθώς η συστηματική δουλειά που γίνεται στις εγκαταστάσεις των δημόσιων γηπέδων, αποδίδει καρπούς προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας. Η ανανέωση των συμβάσεων εργασίας αποτελούσε πάγιο αίτημα των 17 συμβασιούχων του ΠΕΑΚ».

Διαβάστε επίσης