Πάτρα: Αποκλεισμός σήμερα της Αποκεντρωμένης Διοίκηση από τους εργαζόμενους της Frigoglass

η εταιρεια βαζει λουκετο στην επιχειρηση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, θα προχωρήσουν σήμερα οι 90 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Frigoglass,  μετά την ανακοίνωση της Εταιρείας την περασμένη Παρασκευή για αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Κάτω Αχαΐα.

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας προγραμματίζουν σειρά κινητοποίησεων με στόχο την άρση της απόφασης της Διοίκησης της Εταιρείας. Παρόντα στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι μέλη του Προεδρείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Πάτρας.

Η Εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως η άμεση διακοπή  της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Κάτω Αχαΐας γινεται "στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της ιστού, που αποσκοπεί στην βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της", όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως "η Frigοglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, τελικώς, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.

Ο Όμιλος αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Στο πλαίσιο αυτό, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου."

 

Διαβάστε επίσης